Recept: Spenótos-sajtos töltött csirkemell
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 4 db csirkemellfilé
- 150 g friss spenót (vagy 100 g fagyasztott, kiolvasztva)
- 100 g krémsajt (pl. natúr Philadelphia)
- 50 g reszelt sajt (pl. mozzarella vagy gouda)
- 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
- 1 teáskanál só
- ½ teáskanál bors
- ½ teáskanál füstölt paprika (opcionális)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál mustár (opcionális, plusz ízért)
Tálaláshoz:
- Sült burgonya vagy friss saláta
Elkészítés:
- Töltelék elkészítése: Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a fokhagymát. Add hozzá a spenótot, és párold 2-3 percig, amíg összeesik. Vedd le a tűzről, keverd hozzá a krémsajtot és a reszelt sajtot, majd ízesítsd sóval, borssal és oregánóval.
- Csirkemellek előkészítése: A csirkemellek oldalába egy éles késsel vágj mély zsebet, vigyázva, hogy ne vágd át teljesen.
- Töltés: A spenótos-sajtos keveréket kanalazd a csirkemellek belsejébe, majd fogpiszkálóval vagy konyhai hústűvel rögzítsd, hogy ne folyjon ki sütés közben.
- Sütés: Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Egy serpenyőben hevíts egy kevés olajat, és pirítsd meg a csirkemelleket mindkét oldalukon 2-3 percig, hogy szép aranybarna színt kapjanak. Ezután tedd egy sütőformába, és süsd további 15-20 percig, amíg teljesen átsül.
- Tálalás: Frissen sült burgonyával vagy könnyű salátával kínáld.
Miért egészséges?
- Csirkemell: Kiváló fehérjeforrás, alacsony zsírtartalommal.
- Spenót: Gazdag vasban, C-vitaminban és antioxidánsokban, amelyek támogatják az immunrendszert.
- Sajt: Kálciumot és fehérjét biztosít a csontok és izmok számára.
Érdekesség:
A töltött csirkemell világszerte népszerű fogás, és számtalan variációban elkészíthető. Az olasz konyhában például ricottával és bazsalikommal, míg a francia változatban camemberttel töltik. A spenótos verzió nemcsak ízletes, hanem egészséges is, így diétás étrendbe is könnyedén beilleszthető!
Próbáld ki ezt a szaftos, ízletes csirkés fogást, és kápráztasd el a családot vagy vendégeidet!
Nyitókép: Depositphotos
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)