Hozzávalók 2 főre:
- 2 db házinyúl comb
- 75 ml olívaolaj
- 2 ek dijoni mustár (nem magos!)
- só, bors
- 10 szem kisebb újburgonya
Elkészítés:
A légkeveréses sütőt előmelegítjük 220 ºC-ra. A mustárt kis tálba tesszük és habverővel folyamatosan keverve hozzácsorgatjuk az olívaolajat, majd sózzuk, borsozzuk. A megmosott és szárazra törölt combokat enyhén besózzuk és meghintjük frissen őrölt fekete borssal. A húsokat alaposan bekenjük a mustáros páccal és vékonyan kiolajozott tepsire helyezzük.
Az újburgonyát megmossuk és - egy tiszta szivacs segítségével - ledörzsöljük a vékony héját. Szárazra töröljük, kevés olívaolajba forgatjuk, sózzuk és a húsok mellé helyezzük a tepsire. Ezután a tepsit bedugjuk az előmelegített sütőbe, és öt perc elteltével 50 ml vízzel megspricceljük a nyúlcombok tetejét. Ötpercenként a tepsi aljában összegyűlő lével meglocsoljuk a húsokat. A burgonyákat is időnként megforgatjuk.
Aranyszínűre sütjük a nyúlcombokat (körülbelül 35 perc alatt). A burgonyák méretétől függően, elképzelhető, hogy hamarabb megsülnek, mint a hús, ezért ellenőrizzük, és vegyük ki, tartsuk melegen, ha már megpuhultak.
Jó sütést és vele együtt jó étvágyat kívánok!
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)