Hozzávalók:
- 1 l paradicsomlé/szósz (ha nagyon sűrű, higítani kell kb.3/4 l vízzel),
 - 0,5 kg száraztészta (bármilyen lehet –lasagne, orsó, fehér, barna - ez most durum),
 - fél kg mirelit zöldbab,
 - 1 pohár tejföl,
 - 1 csokor petrezselyem,
 - 2 közepes fej vöröshagyma,
 - 30 dkg tofu,
 - 15 dkg szójagranulátum,
 - leveskocka, oregánó, bazsalikom, paprikakrém, fokhagymasó, só,
 - olaj a tál kikenéséhez (esetleg zsemlemorzsa a szóráshoz),
 - bármilyen reszelt sajt a tetejére.
 
Elkészítés:
Kiolajozott tálba (vagy tepsibe, de a tál látványosabb) a következőképpen rakom le a rétegeket:
- Fél l higított paradicsomszószba fűszereket és sót szórok ízlés szerint, majd elegyengetem rajta a tészta felét.
 - Erre jön a mirelit zöldbab, amit megszórok fokhagymasóval.
 - Ezután a következő keveréket rakom a babra: villával áttört tofu, leveskockával ízesített langyos vízbe áztatott, kinyomkodott szójagranulátum, tejföl, apróra vágott vöröshagyma, paprikakrém, apróra vágott petrezselyem, fokhagymasó, fűszerek összekeverve.
 - Jön a záró réteg, ami ugyanaz, mint az első is volt (pariszósz, tészta, só, fűszerek).
 
![]()  | 
			![]()  | 
		
A tálat alufóliával letakarva beteszem a sütőbe, kb. 225 fokra. Nagyjából 50 percig sütöm. Ha megpuhult a tészta, leveszem a fóliát, megszórom reszelt sajttal a tetejét és még visszarakom kb. 15-20 percre a sütőbe.
Ha megpirult az oldala is, elkészült a művünk!
Jó étvágyat! 
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.


	
	
	

	
	
	
	
	
	
	
	



(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)