Hozzávalók: (1 személyre)
- 2 db nagy salátalevél
 - 1 db közepes paradicsom
 - ½ db paprika
 - ¼ db kígyóuborka
 - 12,5 dkg natúr tofu
 - 1 szelet barna kenyér
 - 1 szelet sonka
 
dresszing:
- olaj
 - citromlé
 - snidling, petrezselyemzöld, bazsalikom
 
A zöldségeket megmosom, megszárítom és egyforma nagyságú kockákra vágom. A tofut szintén felkockázom, majd bő forró olajban 1 percig sütöm. A zöldséget és a tofut egy tálba teszem, majd ráöntöm a dresszinget és összekeverem a salátát. A saláta mellé megpirítottam egy szelet barna kenyeret, amire csíkokra vágott sonkát tettem.
Ha úgy készítem a salátát, hogy a fiúk is esznek belőle, akkor a sonkát is kisebb kockákra vágom és a salátához keverem. A pirítóst növényi vajjal kenem meg.
2011. áprilisi pályázatra beküldött írás.


	
	
	

	
	
	
	
	
	
	
	

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)