Hozzávalók:
- ½ kg túró
 - 10 dkg búzadara
 - 2 tojás
 - pici só
 - 2-3 dkg barnacukor
 - 25 dkg zsemlemorzsa
 
A túrót alaposan összetörjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, a sót, óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét végül a búzadarát és jó alaposan simára keverjük.
Legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Megpirítjuk a zsemlemorzsát. Szárazon tesszük teflon serpenyőbe, hozzászórunk 2 kanál barnacukrot és ropogós karamellesre pirítjuk.
Vizet forralunk, megsózzuk, a túróból golyókat formázunk és pár perc alatt megfőzzük. Ne tegyünk egyszerre sokat a vízbe!
Ha feljöttek a felszínére leszűrjük, megforgatjuk a prézliben és porcukros tejföllel tálaljuk.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.


	
	
	

	
	
	
	
	
	
	
	

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)