Hozzávalók:
- 1 cs. babapiskóta
 - fél kg túró
 - 4 dl tejszín
 - 2 cs. gesztenyemassza
 - barnacukor
 - 1 cs. zselatin
 - 1 citrom
 - vanília
 - 1 ananász
 - vaj
 - fahéj
 
Egy tortaformába babapiskótákat rendezünk. Habbá verjük a tejszínt pici barnacukorral, kettéosztjuk.  A tejszín egyik felével habosra kavarjuk a gesztenyét.  A másik felét habosra keverjük a túróval, hozzátesszük a vaníliát, a reszelt citromhéjat, 1 ek barna nádcukrot, egy leheletnyi fahéjat, belecsavarjuk a citrom levét, és végül az elkészített zselatint.
A babapiskótára tesszük a túró felét, erre a gesztenyemasszát, majd a túró másik felét is. 4-5 órára hűtőbe tesszük.
Serpenyőben felolvasztunk, és karamellizálunk 2 ek barnacukrot, hozzádobunk 1 ek vajat, felrottyantjuk, majd beleforgatjuk a megtisztított, felkarikázott ananászt.
Pár percig hűlni hagyjuk, majd az ananászokat a tortára rendezzük, ráöntjük a karamellt, visszatesszük a hűtőbe, és további 2-3 órán át hűtjük.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.


	
	
	

	
	
	
	
	
	
	
	

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)