Az öcsém ...valami csokisat... nem-nem, valami lekvárosat... nem inkább csokisat.... kért.  Hát kapott csokisat és lekvárosat is.	
	
		 Hozzávalók:
	- 20 dkg cukor
 
	- 20 dkg liszt
 
	- 1 cs vaníliás cukor
 
	- 5 tojás
 
	- 1 fél cs sütőpor
 
	- 2 ek kakaópor
 
	- 8 dkg vaj
 
	- 5 dl tejszín
 
	- 1 dl tejszín a díszítéshez
 
	- 2 tábla tejcsokoládé
 
	- ribizli lekvár
 
	- ribizli, meggy, vagy valami savanykás, piros gyümölcs a díszítéshez
 
A lisztet szitáljuk át a kakaóval és a sütőporral.
A tojásfehérjét a cukor felével verjük kemény habbá, a cukor másik felét és a vaníliás cukrot a tojások sárgájával keverjük habosra.
 
A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Óvatosan forgassuk össze a kettőt, majd adagoljuk hozzá a lisztes keveréket és a puha vajat. 26 cm-es tortaformában, 180 fokon 20-25 perc alatt süssük meg.
 
A tejszínt a sütés előtti napon melegítsük fel, olvasszuk meg benne a csokikat, majd egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap verjük kemény habbá.
 
A kisült tésztát vágjuk 2 lapba. Az alsót megkenjük a lekvárral, majd rátesszük a csokikrémet. A tetejére helyezzük a másik tésztát, és az egészet bevonjuk a krémmel.
 
A tetejét felvert tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítsük.
2011. áprilisi pályázatra beküldött írás.
	 
	
	
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)