Hozzávalók 2 rúd réteshez:
- 30 dkg liszt
 - 1 egész tojás
 - 2 dl tejföl
 - só
 - 10 dkg margarin
 - 5-6 dkg liszt
 - 0,5 dl olaj
 
Ekkor egy kellemes munkafázis következik: a tésztát legalább 20 percre betesszük a hűtőbe pihenni, mi pedig vagy elkészítjük a tölteléket vagy egy pohár vörösbor mellett ejtőzünk egy keveset. Esetleg lehet a kettőt kombinálni.
  Pihenés után a tésztát kivesszük a hűtőből, majd kettévesszük. Mindkét darabot olyan vékonyra nyújtjuk ki, amennyire csak tudjuk. A tetszés szerinti tölteléket egyenletesen rászórjuk, majd, mint a bejglit, feltekerjük. Kizsírozott, vagy kiolajozott tepsibe helyezzük és alaposan megkenjük a tetejét olajjal. Ezt sülés közben még kétszer megismételjük - ettől lesz a teteje nem csak szép piros, hanem kellemesen ropogós is. 175 fokos sütőben kb. 20-25 percig kell sütni.
2011 áprilisi pályázatra beküldött recept.


	
	
	

	
	
	
	
	
	
	
	


(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)