Így tüntetheted el a serpenyőd aljára égett zsírt és más szennyeződéseket
A serpenyők alja még a leggondosabb háztartásokban is hamar beszennyeződhet: ha például használat közben kicsorog az olaj és végigfolyik a tiszta serpenyőd oldalán, pillanatok alatt ráég. Ha akár csak egyszer is elmulasztod a nagyon alapos tisztítását és a kaparászást, dörzsölést, onnantól kezdve minden sütés során újra és újra rá fog égni az alján megtapadt szennyeződés, és egyre rosszabb lesz a helyzet.
A serpenyő aljának tisztítása szódabikarbónával, ecettel és sóval
Egy házi tisztító keverék azonban rendkívül hatékonyan távolítja el a makacs foltokat - mutatjuk, mire lesz szükséged hozzá:
- só
- szódabikarbóna
- folyékony mosogatószer
- ecet
Szórd meg sóval és szodabikarbónával a serpenyőd alját, majd nyomj rá egy kis folyékony mosogatószert - ezt szét is kell kenni, hogy mindenhol egyenletesen terüljön el. Ezután fedd be az egészet zsebkendővel vagy papírtörlővel, majd erre önts egy kis ecetet, éppen annyit, hogy magába szívja a papír úgy, hogy a serpenyő alján mindenhova jut az ecetből.
Hagyd állni egy kicsit, majd ha feloldódott a szennyeződés, egyszerűen eltávolíthatod a foltokat egy mosogatószivaccsal vagy kefével.
A LADbible videóján meg is nézheted, milyen hatékony ez a módszer:
Tudsz még hasonló konyhai vagy takarítási trükköket? Oszd meg másokkal is kommentben!
Indexkép: Depositphotos.com
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)