SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tavaszi papírvirágok ujjfestéssel

F-B Zsuzsi [cikkei] - 2009-03-16
A tavasz hírnökei lehetnek ezek a kedves színes papírvirágok. Kisiskolások kivághatják, ragaszthatják, ovis tesóik meg kidekorálhatják a virágokat kicsi ujjacskáikkal. Festett virágcserepet is készíthetünk hozzá.
Tavaszi papírvirágok ujjfestéssel

Amire szükséged lesz:

* színes papírok
* virág alakú süti szaggató
* akrilfesték (vagy tempera, lényeg, hogy fedő festék legyen)
* zöld színű zsenília szál, vagy zöldre festett hurkapálca
* papírragasztó
* ceruza
* olló

papírvirágA színes papírlap hátoldalára ráteszed a virágmintát, ceruzával szépen körülrajzolod. Mindegyik színből párosával készítsd, mert majd össze kell ragasztanod, és úgy lesz egy virág. Vágd ki a virágokat, és tedd magad elé szép sorban, színükkel felfelé.
Egy kis műanyagtálkára nyomj egy kevés festéket, amilyen színnel szeretnél dolgozni, és az ujjadat belemártva, tegyél helyes kis pöttyöket, a virágok szirmaira és más színnel a közepére. Pár csepp vízzel, fel is hígíthatod a festéket, ha túl sűrűnek találod. Ha más színnel szeretnél festeni, és a munka végeztével, alaposan moss kezet.
Száradás után két virágocska hátoldalát beragasztózod, az egyikre ráfekteted a hurkapálcát (vagy zseníliát), hogy a virág közepéig érjen a vége és a beragasztózott párjával beborítod, ügyelve arra, hogy illeszkedjenek a szirmok.

Vázába teheted, vagy beleszúrhatod anya virágosládájába, amíg ki nem bújnak a virágai, de készíthetsz hozzájuk festett virágcserepet is:


Szükséged lesz:

* egy kis virágcserépre
* akrilfestékre
* színes gombokra
* kicsi szivacs kockára, olyanra, amit a virágkötők használnak
* zöld színű papírszalagra, szerpentinre
* papírragasztóra
* ecsetre

A virágcserepet kifested olyan színűre, amilyenre szeretnéd, száradás után, kicsi színes gombokat ragaszthatsz fel rá. A virágcserép aljára belül ragaszd fel a szivacsdarabot, ha megszáradt, szurkáld bele a virágaidat. Egy kis szerpentin gurigát gombolyíts le, és lazán tömköd bele a virágcserépbe, a szárak köré.
Ha nem akarsz bajlódni a virágkötő szivaccsal, vagy a szerpentinnel, egyszerűen sóval is feltöltheted kétharmadáig a festett virágcserepet és abba tűzheted bele a virágaidat.

Jó munkát!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja