A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tavaszi papírvirágok ujjfestéssel

F-B Zsuzsi - 2009-03-16
A tavasz hírnökei lehetnek ezek a kedves színes papírvirágok. Kisiskolások kivághatják, ragaszthatják, ovis tesóik meg kidekorálhatják a virágokat kicsi ujjacskáikkal. Festett virágcserepet is készíthetünk hozzá.
Tavaszi papírvirágok ujjfestéssel

Amire szükséged lesz:

* színes papírok
* virág alakú süti szaggató
* akrilfesték (vagy tempera, lényeg, hogy fedő festék legyen)
* zöld színű zsenília szál, vagy zöldre festett hurkapálca
* papírragasztó
* ceruza
* olló

papírvirágA színes papírlap hátoldalára ráteszed a virágmintát, ceruzával szépen körülrajzolod. Mindegyik színből párosával készítsd, mert majd össze kell ragasztanod, és úgy lesz egy virág. Vágd ki a virágokat, és tedd magad elé szép sorban, színükkel felfelé.
Egy kis műanyagtálkára nyomj egy kevés festéket, amilyen színnel szeretnél dolgozni, és az ujjadat belemártva, tegyél helyes kis pöttyöket, a virágok szirmaira és más színnel a közepére. Pár csepp vízzel, fel is hígíthatod a festéket, ha túl sűrűnek találod. Ha más színnel szeretnél festeni, és a munka végeztével, alaposan moss kezet.
Száradás után két virágocska hátoldalát beragasztózod, az egyikre ráfekteted a hurkapálcát (vagy zseníliát), hogy a virág közepéig érjen a vége és a beragasztózott párjával beborítod, ügyelve arra, hogy illeszkedjenek a szirmok.

Vázába teheted, vagy beleszúrhatod anya virágosládájába, amíg ki nem bújnak a virágai, de készíthetsz hozzájuk festett virágcserepet is:


Szükséged lesz:

* egy kis virágcserépre
* akrilfestékre
* színes gombokra
* kicsi szivacs kockára, olyanra, amit a virágkötők használnak
* zöld színű papírszalagra, szerpentinre
* papírragasztóra
* ecsetre

A virágcserepet kifested olyan színűre, amilyenre szeretnéd, száradás után, kicsi színes gombokat ragaszthatsz fel rá. A virágcserép aljára belül ragaszd fel a szivacsdarabot, ha megszáradt, szurkáld bele a virágaidat. Egy kis szerpentin gurigát gombolyíts le, és lazán tömköd bele a virágcserépbe, a szárak köré.
Ha nem akarsz bajlódni a virágkötő szivaccsal, vagy a szerpentinnel, egyszerűen sóval is feltöltheted kétharmadáig a festett virágcserepet és abba tűzheted bele a virágaidat.

Jó munkát!

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja