Játékok, zenék, foglalkoztatók

Az altatódal megnyugtat, szorosabbra fonja a kötődést, a minden este énekelt dal rutinja segít álomba merülni. Körbekérdeztünk, ki milyen énekkel ringatja álomba a gyermekét, és a klasszikusok mellett néhány meglepő megoldással is találkoztunk.
Amióta színre léptek az okostelefonok, egyre kevesebb időt töltenek közös játékkal a családok. Néhány izgalmas társasjátékkal azonban kicsalogathatjuk a gyerekeket a szobájukból, és jól szórakozhatunk közösen. Szerkesztőségünk családjaiban a következő társasok az abszolút kedvencek:
Olykor komoly fejtörést tud okozni, hogy mivel lepjük meg csemeténket. Mi az, ami játékosan fejleszt, de örömöt és sikerélményt is okoz, mert az életkorának megfelelő?
Izgalmasabb a homoksüti készítése, a hintáztatás és a labdázás, ha éneklünk vagy mondókázunk közben. Az alábbi gyűjteményben mindenki találhat olyan verset, dalt, amit szívesen együtt mond a játszótéren a gyerekkel:
Biztos neked is volt hullahopp karikád, vagy te is egyre magasabbra lökted magad a hintán, azt remélve, hogy egyszer talán sikerül átpördülnöd. Arra azonban talán nem is gondoltál, mennyit fejlődtél a játék közben - add meg ezt az élményt a saját gyerekednek is!
A nyelvtörőzés jó móka, ráadásul észrevétlenül fejlődik általa a kicsi artikulációja, ügyesedik a nyelve. Nyelvtörőzzetek, közben pedig nevessetek együtt nagyokat!
Wc-papír gurigából játék? Nem is gondolnád, mi minden készülhet abból, amit egyébként csak kidobnánk: rengeteg kreatív játékötleteket gyűjtöttünk össze az újrahasznosítás jegyében. Készítsetek új játékokat költekezés nélkül a "maradj otthon!" időszakában!
Az alábbiakban lépéről lépésre bemutatjuk, hogyan készíthettek együtt "félelmetes" (valójában inkább nagyon cuki) cápákat - aláfestésként pedig mehet a Baby Shark magyarul vagy angolul.
Nem kötelező, hogy a koronavírus ideje alatt kényszerűen otthon töltött időszak kizárólag a lustálkodásról szóljon. Az alábbi játékötletek kicsiket és nagyokat egyaránt átmozgatnak, és nem mellesleg nagyokat is lehet nevetni közben.
Ha valami igazán értékeset szeretnél hallgatni a kisgyerekeddel, amit nem csak ő, hanem te is élvezel, válogass Halász Judit régi és újabb dalai közül!
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media