Otthon

A hygge-t nem lehet egyetlen nyelven sem pontosan lefordítani: a dánok már világszinten ismert szava a boldog, kiegyensúlyozott, harmonikus életet jelenti. Egyszóval ez az az életérzés, amire mindenki vágyik.
Nincs szükség sem turbó takarításokra, sem extra fertőtlenítésre, sem tisztítószer gyűjteményekre akkor sem, ha kisgyerek van a családban. Azok a tévhitek, melyek extra takarításra buzdítanak, amikor kisgyerek érkezik a családba, előző generációs hiedelmek.
Már gyermekkorunk óta azt hallgatjuk, hogy együnk sok gyümölcsöt, mert abban van a vitamin meg a sok ásványi anyag, ráadásul napi egy alma az orvost távolt tartja. Persze, de amikor néhány barack, körte, szőlő vagy kiwi is kerül a bevásárló listára, bizony erősen megnyomja a végösszeget, ami azonnal elveszi az ember kedvét ilyen téren az egészségtől. Bizony évről évre azt tapasztalhatjuk, hogy a szezonális, hazánkban is termő gyümölcsök bizony egyre drágábbak és rendesen jó érzés kifogni egy-egy aktuális akciót, hogy végre alaposan bevásárolhassunk belőlük.
Baráti társaságunk több mint 10 éve télen-nyáron együtt nyaral, üdül, kikapcsolódik. Végig jártuk már szinte az összes európai kempinget, lakókocsiztunk át nyarakat, összeszokott kis csapattá kovácsolódtunk. Most, hogy mindannyian 30 felett járunk, gondoltuk szakítunk a hagyományokkal, és keresünk valahol, egy kiadó családi házat, ami minden kényelemmel felszerelt, a sok kemping és nomád nyaralás után, igazi kényelemre, és elszeparált nyugalomra vágytunk.
Anyukák tapasztalatai alapján állítottunk össze egy listát arról, mit lehet tenni a kinőtt baba- és gyerekruhákkal. Te mivel egészítenéd ki a listát?
Megfelelő ápolással csökkenthető a kidobott ruhaneműk ökológiai lábnyoma: ha a ruháinkat csak 10%-kal hosszabb ideig hordanánk Európában, 3 millió tonna szén-dioxiddal és 150 millió liter vízzel kevesebbet használnánk fel évente.* A szeptembertől kapható új Ariel Allin1 PODS mosókapszulák az Ariel eddigi leghatékonyabb termékei. Környezetkímélő mosás mellett is hatékonyan távolítják el a foltokat és a szemmel nem látható szennyeződéseket, használatával a ruhák hosszabb ideig tűnhetnek újnak.
Ha te is a szundi gombot nyomkodot reggel rögeszmésen, és azt hiszed, "még öt perc" elég lesz arra, hogy kipihend magad, majd azt veszed észre, hogy már fél órája nem keltél ki az ágyból, próbáld ki az alábbi mobilalkalmazások valamelyikét.
Minél nagyobb otthon a rendetlenség, annál jobban vonakodunk attól, hogy elkezdjük felszámolni, amitől persze a káosz csak még tovább nő... Ismerős az érzés? Pedig csak egyszer kellene nekiállni, és néhány nap alatt úrrá lehetnénk az áldatlan állapotokon. Ha sok társadhoz hasonlóan Te is csak halogatod a lakás rendbeszedését, az alábbi pár tipp segíthet a kezdésben és rend fenntartásában egyaránt.
A légszennyezésről legtöbbünknek a szmog jut eszébe, pedig biztonságosnak hitt otthonunkban is több száz, egészségünkre káros anyag található, melyek koncentrációja akár sokszorosan meghaladhatja az ablakon kívüli mértéket. Az Adj teret a tiszta levegőnek országos kampány a benti légszennyezés veszélyeire hívja fel a lakosság figyelmét.
Gondoltad volna, milyen gyakran előfordul, hogy a sütő üvegajtaja minden előjel nélkül felrobban? A gyártók ilyenkor széttárják a kezüket: bár mindent megtesznek, hogy a lehető legritkábban forduljon elő ilyen baleset, a sütőajtó robbanása úgymond "benne van a pakliban."
Copyright © 2004-2019. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.