SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Interjú az első kismama-verseny 2. helyezettjével

Családinet [cikkei] - 2010-01-22
A 2009-es kismama-szépségverseny 2.helyezettje válaszolt kérdéseinkre.
Interjú az első kismama-verseny 2. helyezettjével

2009.12.06-án hirdettünk eredményt az első és nagy sikerű kismama-szépségversenyünkön, melyen Polgár Kriszta (PKriszta) érte el a második helyezést. Kíváncsiak voltunk, hogy zajlott a verseny előtt és után az életük, s most, hogy megérkezett a várva várt jövevény, elkészítettük az alábbi interjút. Ezúton is köszönjük Krisztának a készséges válaszokat, és kívánunk neki, illetve családjának egészséget, sok boldogságot!

Kérlek, meséld el, milyen volt a szülésed?
A szüléssel kapcsolatban nem voltak illúzióim. Tudtam, hogy szörnyű lesz, hogy fájni fog, de hogy ennyire, arra nem lehetett előre felkészülni. Mondhatom, hogy viszonylag gyors és zökkenőmentes szülésem volt, de a vajúdási szakasz olyan fájdalmakkal járt, amit elég nehéz volt elviselni. Hajnali 2.45-kor folyt el a magzatvizem és 8.53-kor jött világra a kisbabám. Első szüléshez képest ez nagyon gyorsnak számít. A szülésznő és az orvosom is nagyon segítőkészek voltak, igazi csapatmunkát végeztek. A szülésznő javaslatára beszedtem néhány homeopátiás tablettát, ez segítette elő a gyors tágulást, majd a gyors szülést. Annyira sikerült meggyorsítani a folyamatot, hogy a megbeszéltekkel ellentétben, sajnos már nem volt idő az epidurális érzéstelenítésre, ezért mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül szültem. Minimális gátmetszésre is szükség volt, aminek nyomait még a szülés után 2 héttel is éreztem.  

Hogyan viselkedik, meg vagy elégedve vele? 
Kislányom az első héten angyal volt. Napközben mintagyerekként aludt, éjszaka azért voltak sírások, de nem volt veszélyes. Második héten viszont elkezdett hasfájós lenni, és egyre többet sírt. A harmadik héten meg szinte mást sem csinál, mint sír. Nagyon nehezen tudjuk elaltatni, van úgy, hogy 3-5 órán keresztül próbáljuk kitalálni, hogy mi lehet a baja, mire végre sikerül megnyugtatni. Elég fárasztó dolog ez, de nem lehet rá haragudni, mert amikor nem sír és ránéz a szüleire, akkor elolvadunk tőle. Imádnivaló kis bestia a mi lányunk!

A terhesség során mik okoztak nehézséget?
A terhességem nem volt éppen zökkenőmentes. Körülbelül három hetes lehettem, amikor egy délután szédülés és hányinger jött rám. Gyorsan el is szaladtam egy terhességi tesztért, ami meglepetésemre pozitív lett. Persze nem hittem az eredménynek és megcsináltam még két tesztet a biztonság kedvéért. Azok eredménye is azt igazolta, hogy kisbabát várok. Sajnos a 4. héttől elkezdtem hányni és ez eltartott egészen a 16. hétig. Kétszer kórházba is kerültem a kiszáradás veszélye miatt, mert semmilyen étel és ital nem maradt meg bennem. 3 hónapon keresztül betegállományban voltam, ezt az időszakot szinte teljes egészében az ágyban töltöttem. A sok hányásnak köszönhetően 7 kg-t sikerült fogynom az amúgy sem túl nagy súlyomból, ami teljesen legyengített. Augusztusban azonban újra visszatért az életkedvem, mert megszűnt a hányás és újra elkezdtem dolgozni. Ezután következett a terhességem jó időszaka, amire szívesen fogok majd visszaemlékezni. Jól éreztem magamat a bőrömben, szerettem a terhesség minden pillanatát, állandó figyelemmel kísértem a pocakom növekedését és rengeteg olyan dolgot csináltam, amit korábban sosem (például jelentkeztem a Családinet Kismama szépségversenyére).

Az apuka hogyan viselte a szülést?
Igazából a szülés napján dőlt el, hogy apás szülés lesz. Párom kicsit félt, de végül úgy döntött nem hagyja ki ezt az élményt, mert nem szeretné, ha később megbánná, hogy nem volt velem kislányunk születésénél. Nagyon nagy erőt adott, hogy ott volt mellettem, bár túl sok teendője nem volt, de nekem elég volt a jelenléte, hogy fogta a kezemet és velem együtt izgult. Amikor túl voltunk a szülésen úgy láttam, őt talán jobban megviselte az egész, mint engem, de tartotta magát, és megpróbálta leplezni érzéseit. Büszke vagyok rá, hogy együtt csináltuk végig ezt a nehéz „projektet”.

Miben segített a CsaládiNet kismama szépségverseny?
Álmomban nem gondoltam volna, hogy valaha be fogok nevezni egy szépségversenyre. A Családinet kismama szépségversenyéről egy kolléganőm jóvoltából értesültem. Ő küldte át nekem a hirdetést, de először nem is foglalkoztam vele. Bár nagyon sok elismerést és bókot kaptam terhességem második felében, nem gondoltam, hogy esélyem lehet egy ilyen megmérettetésen. Közben már megvolt az időpontom a fotóshoz, akivel egy kismama portfóliót készítettünk és ő beszélt rá, hogy ha már ilyen szép képeket készítettünk, akkor jelentkezzem a versenyre, veszteni valóm úgysincs. Így történt, hogy jelentkeztem. Mivel nem volt meghatározva, hogy milyen képet kell beküldeni, ezért döntöttem úgy, hogy a profi fotókat küldöm el. Bár elég sok szavazatot kaptam, tudomásul vettem, hogy nem értem el dobogós helyezést. De nem szomorkodtam, mert nem az volt a célom hogy nyerjek, inkább csak meg akartam mutatni magamat és a csodásan sikerült képeimet. Kollégáimtól értesültem róla, hogy a zsűri döntése alapján második lettem, ami nagyon nagy meglepetésként ért. Büszke voltam magamra, örömömet csak a fórumon írt hozzászólások árnyékolták be, de megpróbáltam nem foglalkozni a rosszindulatú megjegyzésekkel és örülni a helyezésemnek és a nyereményeimnek. 

El fogod mesélni a gyermekednek, ha nagyobb lesz?
Mindenképpen szeretném, ha kislányom tudná, hogy amikor a pocakomban volt, akkor anyukáját annyira megszépítette, hogy második helyezést ért el egy szépségversenyen. Sőt, hogy ennek hivatalos nyoma is legyen kértem a szervezőktől egy oklevelet, ami mindig emlékeztetni fog a versenyre. Ezt a lehetőséget ezúton is szeretném megköszönni.

Milyen élményt vagy tapasztalatot osztanál meg a többi kismamával, ami a várandósságod/szülésed során történt veled?
Mindenképpen azt tanácsolnám minden jelenlegi és leendő kismamának, hogy élvezze ki a várandósság minden pillanatát. Vannak nehéz időszakok, mint ahogy én is átestem ilyenen, de az utána következő szép időszak feledteti ezeket. A terhesség nem betegség, hanem egy állapot, ami a legtöbb kismamát megszépíti és boldogsággal tölti el. Ne hanyagoljuk el magunkat, járjunk csinos ruhákban, és tegyünk meg mindent, amihez kedvünk van, együnk jókat, járjunk el kismamatornára és legyünk sokat jó társaságban. Én ezzel a recepttel tettem még emlékezetesebbé az állapotosságom 9 hónapját. 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja