A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hogyan és mibe fektessünk?

Ivicz Veronika - 2011-04-26
A mai pénzügyi helyzet nagy változáson megy keresztül. Ma már a csapból is az folyik, megtakarításokra van szükség. Az emberek pénzügyi ismerete sajnos eléggé hiányos, ami érthető hisz, sehol nem tanították, az információk megszerzése pedig nem könnyű...
Hogyan és mibe fektessünk?

A reklámokban elhangzanak vonzó kamatok. Tegyük bankbetétbe? Vagy válasszunk más megoldást? Átgondolt befektetési formákkal gondoskodhatunk gyermekünkről, saját magunkról.

Ezt a kérdést még magam sem vettem komolyan évekkel ezelőtt. Történt velem egy olyan dolog ami bizony elég jelentős kiadást követelt. Szerencsémre volt hová nyúlnom. Nem banki hitel, nem kölcsön. Amit évek alatt félretettem az segített. Nem keletkezett adósság, a tőkém lett kevesebb. Ezt majd az adott helyzetben pótolom.

A másik nagy kérdés a nyugdíj. A hírekben elhangzott, fogyunk szépen. Vajon ki biztosítja számunkra a megélhetést idős korunkban?

Örömömre szolgál, hogy fiatalok is keresnek, ajánljak nekik valamit. A saját példám veszem mindig elő. Sőt a befektetéseim eredményeit is megmutatom. Sikerült találnom egy olyan formát, ami igazán jó. Immár 2 komoly szerződéssel rendelkezem.

Elmondok egy példát. Szó szerint sírva hívott fel egy kedves ügyfél,  aki sajnos dolgozott több helyen is. Kiderült, hogy nincs bejelentve, ami már önmagában is baj, de a legnagyobb probléma az számára, hogy nem tudja tovább folytatni a megtakarítását. Arról nem beszélve, hogy ahol dolgozott, közölték vele, a bérét sem fizetik ki. Nem volt szerződése. A tulajdonos mondta, mehet bárhová Ö bizony nem fizet.Átnéztük a befektetését, - megjegyzem nem 1 évig takarékoskodott, a szerződés már a 11 évet töltötte be -. Már tudtam, miben tudok segíteni. Amit félrerakott abból komoly összeget vehet ki. Igaz a tőke csökkent, de a család megélhetése addig biztosított, míg újra talál munkát. Tudja folytatni a megtakarítást is.

Ezek amik örömet szereznek munkám során.

Nem egy új szerződést akartam vele kötni. Megoldottam egy helyzetet. Pontosítva: együtt tettük ezt, mert komolyan vette, hogy az évek során bizony  jönnek olyan dolgok, amiket előre nem látunk.

Az én szerződésem nem titkos. Magamnak kerestem egy jót. Ezt szoktam ajánlani. Persze nem húzok mindenkire "azonos pólót". Kérdezgetve kiderítem, vajon mire lenne szüksége, mit tart fontosnak?

Ebben kívánok segítséget nyújtani.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja