A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Így teheted a karácsonyfát baba- és kisgyerekbaráttá

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2019-12-02
Szép a hatalmas fenyőfa a nappaliban, de mit tehetünk, ha nem szeretnénk, hogy a babánk belecsimpaszkodjon, széttörje a díszeket, vagy esetleg magára borítsa az egész fát? Az alábbiakban következzen néhány tipp a bababarát karácsonyfára gyakorló anyukáktól, amelyeket akkor is megfogadhatunk, ha a kutyától vagy a macskától szeretnénk megvédeni a fát.
Soha ne hagyjuk azonban felügyelet nélkül a karácsonyfa közelében, sem akkor, amikor a díszekkel játszik.
Így teheted a karácsonyfát baba- és kisgyerekbaráttá


Tegyük a fát az asztalra!

Amíg kúszó-mászó baba van a családban, lehet, hogy mindenki jobban jár egy kisebb méretű fával, amit az asztalon helyezhetünk el, így tartva biztonságban a kicsitől.


Fények helyett színes girlandok

Bár a karácsonyfa alapját képezik a fények, az elektromos tárgyak könnyen jelenthetnek veszélyt a kíváncsi kisgyerekre. Díszíthetjük helyettük a fát színes, puha girlandokkal, amelyeket kedvére levehet, nézegethet anélkül, hogy akár a díszben, akár magában kárt tenne.

Bababarát karácsonyfa

Kép: Mom Style / youtube

 

Üveggömbök helyett plüss díszek

Ha nem szeretnéd, hogy az egész ünnep arról szóljon, hogy az egyévest próbálod távol tartani a törékeny díszektől, legjobban jársz, ha idén elő sem veszed őket. Díszítsd inkább a fát puha plüssfigurákkal. Ügyes kezű anyukák akár maguk is megvarrhatják ezeket e díszeket, a többiek pedig fillérekért juthatnak hozzájuk.


Kerítsük körbe a fát

Ha van otthon babakarámunk vagy egyéb mobil „kerítésünk”, egyszerűen körbe tudjuk keríteni a karácsonyfát, így tartva távol a kíváncsi kis kezektől. Az internetről akár külön erre a célra gyártott kerítést is rendelhetünk.

Bababiztos karácsonyfa

Kép: totallyblushing / youtube


A törékeny díszeket felülre tegyük!

Ha nem tudunk ellenállni néhány valóban szép, de törékeny dísznek, helyezzük őket olyan magasságba, ahonnan biztos, hogy nem fér hozzá a kisgyerek! Akár ketté is oszthatjuk a fát: alul legyenek a puha plüssfigurák, amelyeket kedvére vizsgálgathat, felül pedig a hagyományos szép karácsonyfadíszek.

Gyerekbiztos karácsonyfa

Kép: Webb's English / youtube

Szaloncukor a fa alá

Különleges magyar szokás, hogy a karácsonyfát szaloncukorral díszítjük. Egyetlen hátránya, hogy a gyerekek rájárnak a fára aggasztott édességekre, az üresen lógó csokipapír pedig nem a legszebb látvány. Ha ezt el szeretnénk kerülni, tegyük a szaloncukrot az asztalra vagy a fa alá, és kérjük meg őket, hogy inkább onnan vegyenek belőle. Vagy legalább az üres papírt távolítsák el a fáról.

Kapcsolódó cikkeink:

Borítókép: StockSnap / pixabay

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja