A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tavaszi saláta

Kovácsné Süli Mónika - 2011-05-20
Mindkét gyerkőcöm oviban volt ma, ezért azt ehettem ebédre amit szerettem volna. Mivel nem volt kedvem főzőcskézni, ezért elszaladtam a zöldségeshez és bevásároltam egy salátához valót. A salátát magamnak mozzarella sajttal készítettem, de a receptet természetesen tejmentesen írom le. Tavaszi saláta sajt helyett, sült tofuval. Tejallergiások, vegetáriánusok (sonka nélkül) is fogyaszthatják.
Tavaszi saláta

Hozzávalók: (1 személyre)

  • 2 db nagy salátalevél
  • 1 db közepes paradicsom
  • ½ db paprika
  • ¼ db kígyóuborka
  • 12,5 dkg natúr tofu
  • 1 szelet barna kenyér
  • 1 szelet sonka

dresszing:

  • olaj
  • citromlé
  • snidling, petrezselyemzöld, bazsalikom

tavaszi_salataA zöldségeket megmosom, megszárítom és egyforma nagyságú kockákra vágom. A tofut szintén felkockázom, majd bő forró olajban 1 percig sütöm. A zöldséget és a tofut egy tálba teszem, majd ráöntöm a dresszinget és összekeverem a salátát. A saláta mellé megpirítottam egy szelet barna kenyeret, amire csíkokra vágott sonkát tettem.

Ha úgy készítem a salátát, hogy a fiúk is esznek belőle, akkor a sonkát is kisebb kockákra vágom és a salátához keverem. A pirítóst növényi vajjal kenem meg.

2011. áprilisi pályázatra beküldött írás.

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja