A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Idén is meghirdették a Janikovszky Éva meseíró pályázatot

Családinet - 2014-04-04
"Az úgy volt..." címmel idén is meghirdette a Janikovszky Éva meseíró pályázatot a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) és a Móra Könyvkiadó. A tizenegyedik alkalommal kiírt megmérettetésre április 27-ig várják a 7-16 évesek munkáit.
Idén is meghirdették a Janikovszky Éva meseíró pályázatot

A pályázat célja
   
A pályázat legfőbb célja felhívni a figyelmet a mese fontosságára, ezen keresztül pedig az irodalom jelentőségére - áll a FSZEK MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
 
Korosztályok
   
A meseíró pályázat résztvevői három korosztályban indulhatnak: a 7-9 évesek, a 10-13 évesek és a 14-16 évesek korcsoportjában. Tematikai megkötés nincs, bármilyen témát választhatnak a jelentkezők. A pályázatokat a határon túlról is várják.
 
Nevezési feltételek


 
Minden pályázó csak egy, maximum öt A/4-es oldal terjedelmű, nyomtatásban még meg nem jelent írással indulhat. A pályaműveket április 27-ig postai úton a FSZEK Központi Könyvtár címére (1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.) vagy e-mailen a titkar@fszek.hu címre küldhetik be a jelentkezők, de akár személyesen is bedobhatják az átriumban elhelyezett gyűjtőládába.
    
A pályázatokon és a borítékokon minden esetben pontosan fel kell tüntetni a pályázó nevét, életkorát, e-mail címét, az iskola nevét, címét, e-mail címét. A postán érkező pályázatok borítékára kérik, hogy írják rá: "Janikovszky Éva meseíró pályázat".
    
A beérkezett írások egy előzsűrihez kerülnek, a továbbjutókat szakmai zsűri értékeli. Az ünnepélyes eredményhirdetést május 30-án tartják a FSZEK Központi Könyvtárában.
    
A pályázat - amelyet először 2004-ben, a FSZEK fennállásának 100. évfordulóján hirdettek meg - azoknak a gyerekeknek szól, akik nemcsak mások történeteit olvassák érdeklődéssel, hanem saját maguk is szívesen írnak mesét. Az ország legnagyobb közkönyvtára fontos feladatának tekinti a fiatal nemzedék önálló alkotótevékenységének támogatását és ezen keresztül az irodalom megszerettetését is.

Forrás: MTI
Fotó:
photostock - FreeDigitalPhotos.net

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja