A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ezért fáradtak az édesanyák még 8 óra alvás ellenére is

Családinet [cikkei] - 2020-05-04
Az nem is kérdés, hogy az anyaság kimerítő feladat minden újdonsült kismama számára. Olykor még annak ellenére is kimerültek, hogy csemetéjük békésen átaludta az egész éjszakát, s így nekik is volt lehetőségük egy kiadós alvásra. Mi ennek az oka?
Ezért fáradtak az édesanyák még 8 óra alvás ellenére is

Az anyákra hárul az egész háztartás intézése. Ők felelnek a bevásárlásért, azért, hogy étel kerüljön az asztalra, és közben még a munkahelyükön és a szülői szerepükben is helyt kell, hogy álljanak. Bármennyire is segítőkész férjjel áldja meg őket a sors, a neheze rájuk hárul. A nők hihetetlenül erősek, ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni.

Mégis az anyaságnak nem is a gyakorlati, tettekben megnyilvánuló része az igazán nehéz feladat, hanem a dolgok megszervezése, a folyamatos tervezés és gondolkodás. Az anyák agya folyton pörög, még olyankor sem képesek szabadulni ettől, mikor este álomra hajtják a fejüket. Nem is csoda, hiszen annyi dologért felelősek. Mindig ott motoszkál a fejükben a képzeletbeli lista a tennivalókról, melyről mindent meg kell oldani, kivétel nélkül.

Erre tesz rá még egy lapáttal az a bizonyos anyai aggódás. Még a legnyugisabb anyukák is felriadnak olykor az éjszaka közepén, s arra gondolnak, hogy éppen mi a helyzet a gyerekkel, mit csinál, jól van-e. Ez a féltés sosem szűnik meg bennük, még akkor sem, ha gyermekeik már rég kirepültek a családi fészekből.

Az édesanyákat tehát tulajdonképpen nem a fizikai megterhelés fárasztja ki igazán, hanem a folyamatos szervezés, tervezés, más szóval az agyi munka. Erre pedig egy megoldás van: néha be kell iktatni egy-egy szabad estét pár jó barátnő társaságában, s mindig az lebegjen a szemed előtt, hogy mindezt szívből érdemes csinálni a családodért. Boldog gyereket csak boldog anya tud nevelni.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: filantropikum.com
Kép: StockSnap / pixabay

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja