Egészség

A D-vitamin jótékony hatásai már régóta ismertek, ahogyan az is, hogy szervezetünk napfény hatására termeli azt. Az előttünk álló hónapokban az egészséges embereknek már tablettára sincs szükségük a megfelelő D-vitaminmennyiség fedezéséhez, hiszen a nyári időszakban 10-30 perc napon töltött idő elegendő a vitamin megfelelő szintű termelődéséhez, ami napi 2000 nemzetközi egység.
Vetélésről beszélünk, ha a magzat elvesztése a 20. terhességi hét előtt következik be. A terhességek kb. 30%-a vetélést eredményez, azonban az összes vetélésnek csak egytizedét mutatják ki klinikailag.
A fejlett országokban a védőoltásoknak köszönhetően számos, korábban potenciálisan halálos kórral szemben biztonságban tudhatjuk magunkat. Amikor egy eddig ismeretlen vírus, mint napjainkban a koronavírus milliók életét veszélyezteti, magától adódik a kérdés, hogy vajon mikor sikerül kifejleszteni a megfelelő védőoltást.
Van-e kapcsolat a száraz szem és a pajzsmirigy betegség, távmunka, az életkor között? Ezt a kérdést gyakran teszik fel kedves betegeim. A kérdés igennel vagy nemmel történő megválaszolása előtt néhány információt szeretnék közkinccsé tenni.
A mai világban egyre nagyobb az igény, hogy egészségtudatosan éljenek az emberek. Erre számtalan lehetőség nyílik az élet különböző területein. Sokunkban fogalmazódik meg a gondolat, hogy a környezetünk szennyeződését nagyban lehet lassítani azzal, hogy nem vásárolunk műanyag termékeket, hiszen annak lebomlási ideje több emberöltőn keresztül sem megy végbe. Ezért csak természetes alapanyagú termékeket veszünk le a boltok polcairól, ezzel védve az ökoszisztémát és bolygónk jövőjét.
Kezeletlenül hagyva veszélyes, időben felismerve azonban tökéletesen gyógyítható a kullancsok által terjesztett Lyme-kór, amely ma már megfelelő tesztekkel akár otthon is diagnosztizálható.
Rémhírek és tudományos értekezések között az ember szinte elveszik a koronavírusról olvasva, és olykor nehezen ítéli meg, hogy melyek a fals információk és mik azok, amelyekre érdemes figyelnie. A járványmentes időkben is jelentősen megnehezíthetik a hétköznapokat az allergiás tünetek, de most az allergia is egy plusz veszélyforrás lehet! Van megoldás? Mit tegyünk?
Vénás keringésünkre nagyon rossz hatással van a hosszan tartó ülés vagy állás, így bármelyik eset is álljon fenn, mindenképpen oda kell arra figyelnünk, hogy legalább óránként néhány perc erejéig átmozgassuk végtagjainkat. Ezzel megelőzhetjük, hogy a nap végére lábaink elnehezüljenek, fájjanak, esetleg bedagadjanak, illetve már meglévő visszeres panaszainkon is enyhíthetünk.
A test és a lélek összefüggése már régóta foglalkoztatja az embereket. Nem véletlen, hogy az élsportolók a fizikális erőnlét mellett nagy hangsúlyt fektetnek a mentális felkészülésre is. Habár feltehetőleg nem vagyunk élsportolók, és nem is biztos, hogy szeretnénk azok lenni, de ettől függetlenül ajánlott, hogy megfelelő rendszerességgel mozogjunk, hiszen az egészségünkre rendkívül sok pozitív hatása van.
Mindannyian arra vágyunk, hogy tökéletes szülők legyünk, azonban ez az álom szinte abban a pillanatban szertefoszlik, amikor megszületik a gyerekünk. Elolvasunk egy csomó szakirodalmat, azt gondoljuk, hogy majd mi leszünk a legjobbak, viszont gyakorlatban teljesen másképp alakul minden.
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media