Recept típusa: tejmentes, tojásmentes
Hozzávalók:
- két marék natúr gabonapehely
- 1 őszibarack
Elkészítés:
A gabonapehelyre forrásban lévő vizet öntünk, hagyjuk egy kicsit ázni, majd hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott barackot. Elkeverjük és botmixerrel pépesítjük. Az őszibarackot helyettesíthetjük almával vagy meggyel is.
+1 Tipp:
A gabonapelyhek hozzáadott vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, magas a B-vitamin-, kalcium- és vas-tartalmuk. Külföldi kutatások eredményei alapján nem csak a gyerekeknek kellene gabonapehellyel kezdeniük a napot: ha te is csatlakozol a picihez és ugyanazt eszed, amit ő (pépesítés nélkül persze), máris több energiával indulhat a napod még egy nehezebb éjszaka után is.
Mi a hozzátáplálás menete? Olvasd el a legfontosabb tudnivalókat Hozzátáplálási Kisokosunkban!
Milyen ételeket vezethetsz be az egyes életkorokban, és milyen sorrendben? Nézd meg hozzátáplálási táblázatunkat!
További receptjeinket itt találod: Baba receptek
A cikket lektorálta:
|
Fotó: Peyri Herrera/flickr
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)