Recept típusa: tejmentes, tojásmentes
Hozzávalók:
 
- két marék natúr gabonapehely
 - 1 őszibarack
 
Elkészítés:
A gabonapehelyre forrásban lévő vizet öntünk, hagyjuk egy kicsit ázni, majd hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott barackot. Elkeverjük és botmixerrel pépesítjük. Az őszibarackot helyettesíthetjük almával vagy meggyel is.
+1 Tipp:
A gabonapelyhek hozzáadott vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, magas a B-vitamin-, kalcium- és vas-tartalmuk. Külföldi kutatások eredményei alapján nem csak a gyerekeknek kellene gabonapehellyel kezdeniük a napot: ha te is csatlakozol a picihez és ugyanazt eszed, amit ő (pépesítés nélkül persze), máris több energiával indulhat a napod még egy nehezebb éjszaka után is.
Mi a hozzátáplálás menete? Olvasd el a legfontosabb tudnivalókat Hozzátáplálási Kisokosunkban!
Milyen ételeket vezethetsz be az egyes életkorokban, és milyen sorrendben? Nézd meg hozzátáplálási táblázatunkat!
További receptjeinket itt találod: Baba receptek
 
A cikket lektorálta:
 
			![]()  | 
			
Fotó: Peyri Herrera/flickr


	
	
	

	
	
	
	
	
	
	
	


 
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)