A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Álomszép - zene babáknak és mamáknak

Családinet [cikkei] - 2007-07-24
Dr. Raffai Jenő pszichológus:

"Az igazi baba-mama zene olyan, ami az anya lelkén átszűrődve éri el a magzatát. Ettől lesz személyes. Ettől lesz kettőjük kizárólagos élménye. Létrehozza kötődésük zenei mintázatát. Mintha együtt komponálták volna. Ez egy ilyen CD. Jó szívvel ajánlom."
Álomszép - zene babáknak és mamáknak

A lemez anyaga komolyzenei alapokon nyugszik. Zeneszerzője maga is zenetanár és édesanya. Bizek Emi zeneszerző az ELTE ének-, zenetanár, karvezetés szakán végzett. Maga is gyakorló kismama. A szerzemények komponálásakor a szerzői megérzéseken kívül fontos szempont volt az egyszerű, megnyugtató, harmonikus dallamok alkalmazása, ami egyfelől relaxatív, másfelől klasszikus zenei alapokkal fejleszti a kisbabák muzikalitását.

A túlszínesített, túl változatos zene még a klasszikus műfajban is inkább megzavarja a kicsik nyugalmát. A hangszerelés zenekari megvalósítása ezért sokszor álmosítóan pontos játékmóddal készült, ugyanakkor harmonikus, dallamos.

Fontos szempont, hogy a cd anyaga egyaránt kellemes, nyugtató hatatású kisbabának és szüleinek is. Számos, ma forgalomban levő babazene pontosan követi a babák fejlődésének igényeit, nem gondol viszont arra, hogy a sokszor butácska dallamok előbb-utóbb idegesíthetik a szülőket. A szülők tudatalatti feszültsége viszont hatással van a kisbaba nyugalmára is.Az Álomszép CD dallamai minden korosztály számára megnyugtató hatásúak.

A zeneszerző saját tapasztalata és a tesztelésben résztvevő szakemberek véleménye szerint érdemes már a pocakos időszakban is hallgatni a lemezt.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja