SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Alig 90 dekával, a ciprusi nyaraláson született a baba - így néz ki most

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-12-09
Egy család ciprusi nyaralása rémálommá változott, amikor az utolsó napon a várandós nő rosszul lett. A házaspár kislánya 3,5 hónappal korábban született, ráadásul a biztosításuk nem fedezte sem a kórházi ellátást, sem a légimentővel való hazarepülést. Szerencsére már jól vannak, a kislány már 5 hónapos és szépen fejlődik.
Alig 90 dekával, a ciprusi nyaraláson született a baba - így néz ki most

"24 hetes terhesen nem aggódtam, hogy bármi baj történhet"

Egy brit házaspár Ciprisra ment nyaralni két gyermekükkel, a 8 éves Bellával, a 6 éves Phoebe-vel, és még néhány rokonukkal. Az édesanya harmadik babájával volt várandós, de mivel még több mint 3 hónapja volt a szülésig, így nyugodtan indult el, és nem is gondolt arra, hogy baj történhet - írja a Mirror.

"24 hetes terhes voltam, nem gondoltam, hogy bármi baj történhet" - mondta Bethany. 

A család több mint 4000 km-re volt az otthonától, és az egy hetes nyaralás utolsó napját töltötték éppen, amikor az édesanya váratlanul rosszul lett. Mivel még 16 hét volt a kiírt császármetszés időpontjáig, ezért a nőben először fel sem merült, hogy esetleg szülési fájdalmai vannak. Húgyúti fertőzésnek gondolta a fájdalmait.
 


 

"Amikor felébredtem, fogalmam sem volt róla, hogy él-e a baba"

Az események azonban felgyorsultak és a kisbaba október 4-e helyett június 29-én világra jött. Mindössze 90 dkg-ot nyomott, a neve pedig Molly lett. 

Az orvosok 60% esélyt adtak neki a túlélésre. 

"Tudtam, hogy el fognak altatni, de amikor felébredtem, fogalmam sem volt róla, hogy él-e a baba" - emlékezett vissza az édesanya.
 


 

A kicsi életben volt. Azonnal átszállították egy másik kórházba. 3 nappal később találkozhatott vele az anyukája, ezt követően pedig napi egy órát tölthetett vele. Aki találkozott már koraszülött babával, az tudja, mekkora fájdalommal jár ez a szülőknek: minden egyes nap azért imádkoznak, hogy a kicsi megérje a következő napot. 

Az édesapa és a két lányuk közben hazautaztak.


A biztosításuk nem fedezte a kinti kórházi ellátást és a hazaszállítást 

Mollynak azonban éjjel-nappal kórházi ellátásra volt szüksége, ráadásul csak egy speciális repülőgéppel tudott volna hazarepülni. 

A házaspár ekkor döbbent rá, hogy a biztosításuk nem fedezi a kinti kórházi ellátást, ahogy a hazaszállítás költségeit sem, ami csak légimentővel kivitelezhető.
 


 

Attól féltek, hogy hónapokig kint ragadnak Cipruson. A család regisztrált a GoFundMe oldalon, ahol a speciális hazarepüléshez való költségekre gyűjtöttek. Így tudtak végül július 19-én hazarepülni az Egyesült Királyságba. 

A repülőtérről azonnal egy kórházba vitték Mollyt. A kislány október 8-án, vagyis négy nappal a kiírt császármetszés időpontja után térhetett haza. Cipruson 3, Angliában pedig 11 hetet töltött kórházban.
 

Ma már 5 hónapos és szépen fejlődik

Molly ma már 5 hónapos és nagyon szépen fejlődik. Bár az immunrendszere és a tüdeje is gyengébb az orvosok szerint, az édesanya azt mondja, hogy ő csak egy kisbabát lát benne, aki pár hete született. Szerinte nem látszik rajta, hogy mennyi mindenen ment már keresztül azóta, hogy világra jött. 

A következő videóban jól látszik a fejlődése születése óta.
 


 

"Nagyon várom a karácsonyt a férjemmel és a gyerekekkel. Szeretném, ha minden a családról szólna. Alig várom, hogy egész nap pizsamában maradjunk, és a kanapéra kuckózva filmet nézzünk. Ha az ember olyasmin megy keresztül, mint mi, akkor nagyon tudja értékelni azt, amije van" - mondta Bethany.

Indexkép: Sepp képe a Pixabay-en

Olvasd el ezt is: 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja