SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Telefonon keresztül vezette le élete első szülését a mentőápoló

Családinet [cikkei] - 2018-09-14
Nem hétköznapi történetet osztott meg Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.
Telefonon keresztül vezette le élete első szülését a mentőápoló

A kép illusztráció
 

Különleges szülésről számolt be az Országos Mentőszolgálat:

"Idén nyáron kezdte meg szolgálatait a miskolci mentésirányításon az a fiatal mentőápoló nő, aki egy pánikban lévő édesanya segélyhívását fogadta a reggeli órákban.

A bejelentés szerint egy kismamánál nemhogy elfolyt a magzatvíz, de már a baba hajas fejbőre is látszott. Fiatal bajtársnőnk irigylésre méltó nyugalommal és magabiztossággal kezelte a segélykérést, miközben azonnal mentőegységeket indított a helyszínre. Információt ugyan alig tudott nyerni a telefont egymásnak adogató rokonoktól, de ennek ellenére rendkívüli empátiával instruálta a helyszínen aggódókat, hogyan segítsék világra az újszülöttet.

"Hatalmas volt a pánik és a hangzavar. Telefonon keresztül is érezni lehetett az ijedtséget és a tanácstalanságot" - mondta bajtársnőnk, aki maga is elérzékenyült, amikor a vonal végén meghallotta felsírni az újszülöttet. Ezzel szinte egy időben érkeztek a mentőegységek, akik az egészséges újszülöttet és édesanyját ellátás után, stabil állapotban szállították kórházba.

Az újszülöttnek boldog, egészséges életet kívánunk!

Bajtársainknak gratulálunk!"

Forrás: https://facebook.com
Indexkép: wikimedia.org

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja