A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ajándék ötletek feng shui módra

Enczmann Éva [cikkei] - 2010-12-03
A karácsonyi előkészületek a legtöbb ember számára jelentős problémát okoznak.
A nagy rohanás, a tömeg mely a bevásárló központokban fogad bennünket, idegessé tesz mindenkit, és mire eljön a szent este, belefáradunk az egész előkészületbe.
Ajándék ötletek feng shui módra

A karácsony ünnepe a szeretetről, az odafigyelésről  szól. Az ajándék nem a nagyságától, vagy az értékétől lesz a megfelelő. Ha azt szeretettel és odafigyeléssel választjuk ki, az mindennél többet jelent.

Leírok néhány tippet, mellyel személyreszólóan szerezhetünk örömet családtagjainknak, barátainknak, szeretteinknek.

Ha szeretnétek igazán személyre szóló ajándékot választani, vagy készíteni, netán egy szép ruhadarabot vásárolni, vagy épp a megfelelő dísztárgyon gondolokodsz, és nem tudod eldönteni a színét, formáját, anyagát, melyik lenne a legmegfelelőbb, akkor segít a Gua szám kiszámítása.

GUA SZÁM - elsődleges vagy alkati szám; amely megmutatja a személy születési csillagának a tulajdonságait, ami a születési évben jelen volt, s amely az alaptermészetet és a képességeket határozza meg .
Az egyes számokhoz az öt elem egyikét tudjuk hozzárendelni, amelyhez tartozó színek formák erősítenek bennünket, és környezetünket.
Ennek segítségével könnyebb kiválasztani a megfelelő darabot.

Hogyan is számoljuk ki a Gua számot?
A gua szám kiszámítása:

Férfiaknál:
1. A születési év utolsó két számjegyét adjuk össze, amíg nem kapunk egy számjegyet. Pl. 1978-as születési évnél, 7+8=15, majd 1+5=6
2. Majd az így kapott számot vonjuk ki 10-ből . Pl. 10-6=4
(Fontos, hogy ha olyan személynek választunk ajándékot Gua szám szerint aki 2000 után született, akkor 9-ből kell kivonnunk a számot. Ez érvényes mind a női, mind a férfi Gua szám számításánál!)
3. Az így kapott szám lesz a személy GUA száma , a példánkban az úr gua száma 4 lesz (4-es fa).

Nőknél:
1. A születési év utolsó két számjegyét adjuk össze, amíg nem kapunk egy számjegyet.Pl. 1978-as születési évnél, 7+8=15, majd 1+5=6
2. Majd az így kapott számot vonjuk ki 10-ből . Pl. 10-6=4
3. Majd következő lépésben: Megnézzük, hogy a kapott számhoz mennyit kell hozzáadnunk hogy 15 legyen. Pl. 4 + 11 =15   Jelen esetben 11 –et kell hozzáadnunk. Ha a szám kétjegyű, akkor összevonjuk, és így kapjuk meg a 2-es fold Gua számot. Jelen esetben a hölgy Gua száma 2-es fold.

Az egyes számokhoz, elemekhez tartozó színek, formák, és anyagok a következők:

• Tűz elem  száma: 9.
• Színei, formái: Piros, bordó, lazac színek, ezek árnyalatai, hegyes háromszögű formák, embert állatot ábrázoló szímbólumok.
Anyagai: Kagylók, és műanyag.
• Föld elem számai: 2, 8, 5
• Színei, formái: sárga, barna, narancssárga színek, ezek árnyalatai, négyszögletes formák.
Anyagai: kövek, ásványok, homok, agyag.
• Fém elem számai: 6, 7
• Színei, formái:  Fehér, szürke, fémszínek, ezek árnyalatai, kerek, íves formák,
Anyagai: fémek.
• Víz elem száma: 1
• Színei, formái: Sötétkék, fekete színek, ezek árnyalatai, hullámzó formák.
Anyagai: folyadék, tükör, üveg.
• Fa elem számai: 3, 4
• Színei, formái:  Zöld, világoskék színek, ezek ányalatai, álló téglalap alakú formák.
Anyagai: Növények, fák, textilek.

Személyes szám alapján praktikus, a személyiséget erősítő ajándkékokat tudunk választani. A továbbiakban megtudhatod, hogy az egyes számokhoz kapcsolódóan a választott személy, milyen személyiségjegyekkel rendelkezik.


Gua számok szerepe az emberi jellemekben


FA-elem = 3, 4
A fa eleműek általános jellemzői: minden irányba mutató és terjedő energia szimbóluma is, mely a növekedés, gyors fejlődés, kiterjedés a magasságok, a teremtő erő és újító erő kifejezője is. Jellemzői még a jóindulat, nagy dolgok jelölője is, naggyá válás, bőség és bőkezűség. Az illető tűr egy darabig, egyszer csak kirobban nagy erővel, mint a villám (ezért hozzá tartozik a mennydörgés, átmeneti gyors vihar villámlással).
Kreatív típus, fontos, hogy mindig legyen mit csinálnia, és amíg kreatív a munka, addig érdekli csak, mert agya állandóan jár a kreativitásokon és azt mielőbb szeretné is megvalósítani. Mozgékony, optimista, pozitív, nyitott, kilóg a sorból, a különlegességeket szereti, jó szervező, lakberendező, építész, rugalmas, szereti az új dolgokat.
Mivel nem mindenki nyitott, ezért az ő nyitottságát tolakodónak vehetik némelyek, jó ha figyel a környezete érzéseire is, ellenálló, erős képzeletvilággal rendelkezik. Ide tartozik még a tavasz, a kezdet, a virágzás ugyan akkor a rombolás is.
- a 3 gua számú fa egyén jellemzői: Ide vonatkoznak a fa általános leírásai és még: nyitott, extravagáns, vagy szokatlan különleges dolgokkal veheti körbe magát, mind tárgyak, mind emberek szempontjából. Jó ha aktivizálja, csiszolja kommunikációs készségét.
- a 4 gua számú fa egyén jellemzői: változó véleményét mindig az utolsó beszélgető partnerhez alakítja, az érzelmek fontosak számára, bizalomgerjesztő, jó szervező, mozgás fontos neki, sok terve van, egyszerre több dologgal foglalkozik.
 
TŰZ-elem = 9
Az ide tartozó személynek eléggé ellentmondásos jellemzői vannak. Energiát ad, szenvedélyes, lázba hoz, ugyanakkor felgyújthat, hirtelen, lobbanékony. Melegével átmelegít, de ugyanakkor fel is emészthet. Kifogyhatatlan energiaforrás, ösztönző, lendületes és izgató, jellemző még rá a férfiasság, harciasság, erő, bátorság, agresszió.
De a nap tulajdonságai is megtalálhatóak nála: megvilágosodás, világos, gyors gondolkodás, művészi hajlama van, szereti a szépet, a sok növényt, lehet, hogy több a laza kapcsolata, de kevesebb az igaz barátja.
A minőségi dolgokat szereti, jó a zenei érzéke, a kommunikációs eszközökhöz (tv-rádió) közel áll. Mivel jó a kommunikációs készsége, ezért reklám szakmában, marketingben elöl jár.
 
FÖLD-elem = 2, 5, 8
A hozzá tartozó személy általános jellemzői mindhárom számban így vagy úgy, de megtalálhatóak.
Biztos alapot nyújt, melyben szilárd és stabil jellemet mutat, melyben kemény munkával táplálja a családot. Titokzatos, sokszor megmagyarázhatatlan dolgai is vannak, de mások megsegítésére is hivatott.
Hozzátartozik a fegyelem, törvény, keménység, kitartás, a becsület. Negatívuma a lassúság és a fejlődést vissza is húzhatja, leköthet, óvatos mozgást indukál. De jelképezhet ugyanakkor gyarapodást, termékenységet.
A 2 gua számú föld egyén jellemzői: szakmai területen hangsúlyt kap a földdel kapcsolatos munka. Szelíd, segítőkész, odaadó jó férj, munkabírása jó, eladói munkakör, szociális munkák pl. ápolói is való hozzá, a földdel való érintkezés pl. séta a szabadban, jó neki.
Az 5 gua számú föld egyén jellemzői: igényli a sok információt, ezt be is gyűjti, de így feszültség halmozódhat fel nála. Kapcsolataiban előfordulhat a nagy korkülönbség mindkét irányba. Közvetlen, odafigyel dolgokra és el is intéz, amit tud. Ő a mindent tudó, mindent tudni akaró erős jellem, de uralkodó, makacs, csökönyös is tud lenni, határozott, minden úgy legyen, ahogyan ő akarja, de közben sértődékeny is.
A 8 gua számú föld egyén jellemzői: nagy munkabírású, józan logikával rendelkezik, sok tapasztalatot gyűjt, melyekből a tanultakat felhasználja, megbízható, egyszerű gondolkodású, zárkózott, új dolgoknak először ellenáll, más véleményt elutasít, az egyszerű, de érthető dolgokat szereti. Jogaiért harcol, munka területen lehet ügyvéd, bíró, kutató.
 
FÉM-elem = 6, 7
A fém elem általános jellemzői mindkét gua számú személyben megtalálhatóak. Az öt elem közül ez a legszilárdabb jellem, mely befelé mozduló energia, megszilárdít, összehúz. Érdeklődéssel figyeli az anyagi világ szépségeit, ezért önmagából is kihozza a szépséget, jóságot, erkölcsösséget. De negatív aspektusban lehet erőszakos és pusztító is, de ez ritkább esetben. Különben az üzleti siker és nyugalom kifejezője. Negativitása a túlzott versenyszellem.
A 6 gua számú fém egyén jellemzői: okos, tudja, hogy mit akar, vezető-típus, szigorú, véleményén nehezen változtat, hagyomány kedvelő, igazságérzete fejlett, család centrikus. Szereti a kihívásokat, s az ebben rejlő feszültségeket, stresszt, idealista, figyeljen oda, hogy amit mond, valósítsa is meg, és mások akaratát is vegye figyelembe.
A 7 számú fém egyén jellemzői: szabad, független, nehezen kötelezi el magát, szereti az élet nyújtotta örömöket élvezni, társaság kedvelő, kedves, önnáló munkavégzésű, vezető tipus, a dolgaiba másnak nem enged bele szólni. Jó kommunikációs készséggel rendelkezik, vidám, szépérzéke fejlett, de gyűjtögető tipus, antik dolgokat is szereti, ügyesen elintéz mindent. Kicsit önmarcangoló tipus is, idő kell míg valakit kegyébe zár.
 
VÍZ-elem = 1
A víz rendelkezik a legfontosabb elemi energiával a feng shuiban, mivel a gazdagsággal, bőkezűséggel azonosítható. A mozgó vízenergia, mely minden rést, teret kitölt, s rengeteg éltető erőt "csít" termel, az "élet vére" mondják az ősi kínaiak, minden élet feltétele.
Lehet lágy és csendes, mint egy kis patak, de lehet vad tomboló vihar is, a víz éltet mindent ami van, de türelmes kitartó munkájával a legkeményebb ellenállást (sziklát is megrepeszti). Jellemzői még az utazás, tájékozódás, fürgeség, mozgás, találékonyság, ügyesség, valamint a jó írás- és beszédkészség, bölcs és intellektuális, de erőszakos is lehet.
Az ide tartozó személyeknek rengeteg az energiájuk, művészi készség, írói véna, kreativitás, jó hallású, lehet szenvedélyes, de nem hűtlen. Társaságban is egyedül érezheti magát. Ha túl sok a víz, vigyázni kell mert elönthet mindent.


Bízom abban, hogy ezekkel az ötletekkel hozzájárulhatok ahhoz, hogy a megfelelő ajándékot tudjátok választani szeretteiteknek, és teljessé tudjátok varázsolni ezáltal az ünnep hangulatát!

Kívánok Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és jószerencsében, szeretetben, boldogságban gazdag új esztendőt! 

Fotó: PublicDomainPictures/Pixabay.com
 

Enczmann Éva


Enczmann Éva
Neurofeedback Tréner, Feng Shui szakértő

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-30/393-76-24
E-mail: info@neurofeedback-agytrening.hu
info@fengshui-harmonia.hu
Honlap: https://www.neurofeedback-agytrening.hu/
http://www.fengshui-harmonia.hu
https://transpersonal.hu
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja