A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Adventi készülődés 16.: Fehércsokis süti - karácsonyi sütik

Családinet [cikkei] - 2009-12-15
Ha már végképp nincs ötleted, milyen sütit készíts a jól bevált bejgli mellé, akkor itt egy ötlet: Fehércsokis süti. A fehér csoki a havas tájat szimbolizálja.
Adventi készülődés 16.: Fehércsokis süti - karácsonyi sütik

Nagyjából 72 darab süti jön ki az adagból, és egy óra alatt elkészíthető.

Hozzávalók a sütihez:

  • ½ csésze olvasztott vaj
  • 1 csésze cukor
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • ¼ teáskanál só
  • 1 egész tojás
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 2 csésze liszt
  • 1 csésze írós vaj (vagy natúr szendvics vajkrém)
  • ½ csésze málnalekvár


Hozzávalók a krémhez:

  • 100 gramm apróra tört fehér csoki
  • ¼ csésze habtejszín
  • ½ csésze mascarpone
  • ¼ csésze olvasztott vaj
  • ½ teáskanál vaníliás cukor
  • 4 csésze porcukor


1. Melegítsd elő a sütőt 170 C° fokra, készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.
fehércsokis süti
2. Egy nagy keverőedényben robotképpel keverd habosra az olvasztott vajat, közepes fokozaton 30 másodpercig. Add hozzá a cukrot, a szódabikarbónát, és a sót. Keverd el alaposan. Add hozzá a tojást és vaníliát, majd váltakozva add hozzá a lisztet és az írós vajat, a mixert alacsony fokozatra kapcsolva. Keverd addig, míg egészen homogén masszát nem kapunk. Egy kiskanál segítségével, rakjunk kicsi halmokat a sütőpapírra, hogy 2-3 centis sütiket kapjunk.

3. Süsd meg a sütiket (7-8 perc), és hagyd teljesem kihűlni. Azután kettesével ragaszd össze a sütiket. Kend meg az egyik alját málnalekvárral, majd a habzsákba töltött fehércsokis mascarpone krémből egy kicsit nyomj a lekvár tetejére és úgy ragaszd a másikhoz. A sütik tetejére is nyomj egy helyes tornyocskát.


Fehércsokis-mascarponés krém

Egy kicsi szószos serpenyőben melegítsd össze a fehér csokit és a tejszínt, alacsony hőmérsékleten, amíg a csoki meg nem olvad. Húzd le a tűzről, és keverd simára, és hagyd 15 percig hűlni. Addig egy nagy keverőtálban keverd össze kézi mixerrel a mascarponét és az olvasztott vajat, amíg egynemű állagú nem lesz. Add hozzá a vaníliát. A fehércsokis masszához fokozatosan adagoljuk a porcukrot. Keverjük el jól, majd a két masszát egybeöntve dolgozzuk össze alaposan, majd hagyjuk teljesen kihűlni (hűtőben fél óra alatt megvan) hogy elég szilárd legyen, hogy habzsákból formára nyomhassuk.
Légmentesen lezárt dobozkában 3 napig eláll, de lefagyasztva akár 3 hónapig is.

Boldog készülődést és jó sütés-főzést! Figyeld következő tippünket is!

Láttad már Karácsonyi kifestőinket?

 

Fotó: silviarita / pixabay

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja