A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Húsvéti dekorációs tippek

Somodi Eszter [cikkei] - 2011-04-20
Húsvét közeledtével mindenki szeretné lakását tavaszi-, nyusziváró hangulatba öltöztetni. Íme néhány ötlet, melyek elkészítésébe a gyerekeket is bátran bevonhatjuk.
Húsvéti dekorációs tippek

Húsvéti tojás-gyertya

Először is fújjuk ki a tojásokat! Ha nagyobb lyukat fúrunk a tojásra, a gyerekek is tudnak segíteni a fújásban. A tojásokat mossuk ki, hagyjuk megszáradni! Ezután következhet a viasz megolvasztása: Lábasban vizet melegítünk, a viaszt (elhasználhatjuk a régi, maradék gyertyákat) befőttes üvegbe daraboljuk, majd a lábasba állítjuk, és elkezdjük a vizet melegíteni.

tojas_gyertya

Amint van egy kicsi olvadt viasz, vastag papírból hajtogatott tölcsér segítségével egy keveset a tojás aljába cseppentünk, és hagyjuk megszilárdulni. Erre azért van szükség, hogy ne folyjon ki az egész viasz a tojáshéjból. Ha az megszilárdult, önthetjük rá a maradék olvasztott viaszt, hogy tele legyen a tojáshéj. Ekkor beleállítjuk a kanócot is. Hagyjuk teljesen kihűlni a tojásokat! Végül következik a gyerekek számára legizgalmasabb rész: megpucolhatják a tojásokat, hogy előtűnjenek a tojásformájú gyertyák! A gyertyák alját késsel kicsit faragjuk meg, hogy megálljanak a talpukon.


Fonal-tojás


Egy tálkába ragasztót nyomunk és egy pici vízzel hígítjuk. Fonalat vagy kenderzsineget beleáztatunk, hogy megszívja magát a ragasztóval, majd egy a kívánt méretre felfújt lufira tekergetjük. Felakasztjuk száradni. Száradás után a lufit kibökjük, és kihúzzuk a ragasztótól megkeményedett fonaltojás belsejéből.

fonal_tojas

Átlátszó tojások

Ezek a szép, ablakba akasztható húsvéti díszek így készülnek: fehér papírból kivágunk egy tojásformát, és celluxszal az asztalhoz ragasztjuk. Erre öntapadós fóliát rakunk a ragadós oldalával FELFELÉ. Ezt is rögzítjük az asztalra, hogy ne mozduljon el. Előkészítünk szalagmaradékokat, színes papírfecniket, csillámport stb. Ezekkel feldíszítjük a tojásokat. Ha a díszítés kész, a tetejére egy kis fonalat rakunk, hogy felakasztható legyen a tojás, majd ráborítunk még egy ív öntapadós fóliát (hogy a kettő közé ragadjanak a díszek). Még az asztalon körberajzoljuk a fóliatojást, felszedjük az asztalról és körbevágjuk. Egyszerű és látványos!

atlatszol_tojas


Tarka virágok

Ezek a virágok készülhetnek szinte bármilyen papírból, de akár filcből, vagy gumilapból is. A papírból kivágjuk a virág fejét, közepét, és két kis lyukat fúrunk rájuk. A zseníliadrótot az egyik lyukon alulról befűzzük, a másik lyukon visszahúzzuk, és a virágfej alatt összetekerjük. Ha akad otthon néhány nagyobb, színes gombunk, abból is készülhet a virág közepe.

papirviragok

Ha vékony drótra hasonló módon színes gombokat fűzünk és ezeket zöld szobanövényeink cserepébe szurkáljuk, tavaszi vidámságot csalhatunk a lakásunkba.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja