SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Csokimentes csokitorta

Laky Szintia [cikkei] - 2020-12-08
Egyszer egy barátnőm mesélte, hogy az osztálytársának kakaó allergiája volt, és minden gyerek csak hüledezett rajta. "Csokoládé nélkül, hogy lehet élni?" kérdezte az egyik, "Csokoládé nélkül nem lehet élni!" -vágta rá a másik.
Csokimentes csokitorta

Aki valamilyen ételallergiában szenved pontosan tudja, hogy csak víz és levegő nélkül nem lehet élni, a többit mind meg lehet oldani, de azért természetesen értjük a gyerekek felháborodását. De mit tegyünk, ha gyermekünk és azok barátai a szülinapi zsúron minden áron csokoládétortát akarnak enni?

Elő a karobporral! Ha még nem hallottál róla, had mutassam be neked ezt a szuper kis kakaó pótlót. A karobot a szentjánoskenyérfa terméséből állítják elő. Gyógyhatású készítményként hasmenéses betegségek, emésztési problémák ellen ajánlott. Zsírtartalma alacsonyabb, szénhidrát-, B- és A-vitamin, valamint kalciumtartalma magasabb a kakaóporénál. Előnye, hogy koffein-, teobromin- , valamint glutén- és laktózmentes, nem tartalmaz koleszterint és nátrium-szegény. Hipoallergén - Írja a nepgyogyaszat.com

karob

Most hogy megtudtátok milyen egy szuper növény, és bespájzoltatok belőle, elő a fakanállal!

Hozzávalók:

Tészta:

  • 10 dkg teljes kiörlésű liszt (vagy fehérliszt)
  • 8 dkg rétesliszt
  • 12 dkg fehérliszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek karobpor
  • 2 db tojás
  • 1 nagy kanál tejföl
  • 1,5 dl tej
  • 1-1,5 dl olaj

Krém:

  • 7 dl tej
  • 2 csomag tejszínes puding
  • 2-3 kanál cukor
  • 2-2kanál karobpor
  • 1 dl hulala

 

Elkészítés:

A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. A minél szebb végeredményért érdemes a sütőport és a karobport is átszitálni. Egy másik tálban a nedves hozzávalókat is összekeverjük. Összeöntjük a nedves és szárazhozzávalókat és gyors mozdulatokkal összekeverjük. Fontos, hogy ne keverjük sokáig, mert akkor a sütőpor nem fejti ki olyan jól a hatását. Előmelegített sütőben tűpróbáig, kb 40 percig sütjük.

A krém hozzávalóiból 2 krémet fogunk készíteni. Készítünk egy alap krémet, aminek a 2/3-ával megtöltjük a tortát, a maradék krémet pedig hulalával lágyítva, a torta tetejére kenjük, illetve igény szerint díszítünk vele. Fél liter tejet felteszünk főni a cukorral. Fél deci tejjel el kezdjük kikeverni a karobport, hogy ne csomósodjon össze. Lassan felöntjük a maradék tejjel. 2 dl karobos tejben elkeverjük a 2 pudingport, és pudingot főzünk belőle.

A tésztát kihűlve kettévágjuk és megtöltjük a karobos puding 2/3-ával. A maradék krémhez hozzá öntjük a hulalát, 2 kanál karobot és kézi habverővel kikeverjük. Ezt a krémet a torta tetejére kenjük, de akár díszíthetünk is vele. Én most egy meztelen tortát készítettem, de nyugodtan lehet a tetejére rakni unikornist, minecraft figurát, az oldalára pedig színes cukorkát, vagy legót. Amit az ünnepelt szeretne.

 

Forrás: www.nepgyogyaszat.com

Fotó: pixabay.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
A szerkesztő ajánlja