A cirokliszt mind a glutén mentes, mind az ir diétába jól alkalmazható. Alacsony glikémiás indexe miatt, csak lassan emeli meg a vércukrot. Magas a fehérje és e-vitamin tartalma, tehát amellett, hogy gluténmentes, még kifejezetten egészséges is. Én édesítőként glicint használtam, ami egy édes ízű aminosav, nem pedig szénhidrát, ilyen formán jó helyettesítője lehet a cukornak különböző diétákban. Nekem őszintén nagyon nem jött be. De ha te is szeretsz új ízeket kipróbálni, ajánlom, hogy kóstold meg, lehet, hogy ez lesz az új kedvenced.
Hozzávalók:
- 1 ek ecet
- 20 dkg sütőtök püré
- 20 dkg cikroliszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg édesítő (én glicint használtam)
- 0,5 dl kávé
- 1,5 dl víz/növényi tej
- 1 dl olaj
Elkészítés:
A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. A minél szebb végeredményért érdemes a sütőport és a lisztet átszitálni. Egy másik tálban a nedves hozzávalókat is összekeverjük. Összeöntjük a nedves és szárazhozzávalókat és gyors mozdulatokkal összekeverjük. Fontos, hogy ne keverjük sokáig, mert akkor a sütőpor nem fejti ki olyan jól a hatását. Előmelegített sütőben tűpróbáig, kb 20-25 percig sütjük.
Indexfotó: pixabay.com
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)