A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Dunai hullám

Alföldy-Boruss Dániel [cikkei] - 2012-12-19
Egy igen finom, és gyorsan elkészíthető krémes sütemény receptje.
Dunai hullám

 

Hozzávalók a tésztához:
  • 37,5 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 7 db tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 2 ek kakaó
  • ízlés szerint meggy
Hozzávalók a krémhez:
  • 1 vaniliás pudinghoz 5dl tej, 4ek cukor
  • 15 dkg vaj
  • 4ek porcukor
  • 1 vaniliás cukor
  • tortabevonó
A tésztához az összetevőket összekeverni kivéve a kakaót. A tojásokat egyenként adjuk hozzá, ne egyszerre a 7et. 1 tojást hozzáadunk, elkeverjük. Jön a következő tojás, azt is elkeverjük és így tovább. Elfelezzük a kapott tésztát. A feléhez hozzákeverjük a kakaót. 
Kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe (a nagy gáztepsi a legjobb) először a világos tésztát tesszük, majd rászórjuk a kimagozzott meggyet, utána a kakaós tésztát is rátesszük. Betesszük az előmelegített sütőbe, tűpróbáig sütjük. Kivesszük, hagyjuk teljesen kihűlni. Nem vesszük ki a tepsiből!
Eközben a krémet elkészítjük. Csinálunk egy vaniliás pudingot. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a cukorral és a vaniliáscukorral kikevert vajat. A krémet a már kihűlt tészta tetejére halmozzuk, nem kenjük el, csak elfolyatjuk minden irányba.
A tortabevonót 1 ek étolajjal gőz felett megolvasztjuk. A süti tetejére csorgatjuk, majd gyorsan, míg meg nem szilárdul a krémen, villával hullámokat húzunk bele.
Hűtőbe tesszük a csoki dermedéséig.

Jó étvágyat!

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja