A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Rakott kelbimbó

Kovács Anna - 2011-05-25
Kitűnő vitaminbomba, guszta csomagolásban.
Rakott kelbimbó

Hozzávalók:

  • 50 dkg kelbimbó, sós , köményes vízben puhára párolva
  • 50 dkg főtt burgonya
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt
  • Tetejére: Vajban pirított zsemlemorzsa

Elkészítés:

A burgonyát szeleteljük, vajazott tűzálló tálra tesszük, rárakjuk a kelbimbót. 3 tojás sárgáját a liszttel, tejföllel, reszelt sajttal, sóval elkeverjük, hozzáadjuk a tojások felvert habját és a kelbimbóra simítjuk.


Megszórjuk a pirított zsemlemorzsával és forró sütőben sütjük. Kínálhatunk hozzá sonkaszeletet vagy pirított virslit.

2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
 

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja