A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kütyümánia? Tényleg olyan káros a tablet a gyerek kezében?

Tolvaj Vica - 2020-11-26
Még alig múlt kétéves és máris ügyesebben használja az okostelefont, mint bármelyik felnőtt? Vajon tényleg akkora probléma ez vagy csupán mi, felnőttek fújjuk fel a dolgot?
Kütyümánia? Tényleg olyan káros a tablet a gyerek kezében?

A válasz a tudatosságban rejlik, amit a csöppségnek nyilván nem tudunk megmagyarázni, de példát tudunk neki mutatni és tiltás helyett egészen apró kortól tudjuk tanítani az online világ használatára.

A vírushelyzet még inkább az internet felé tereli a kicsiket és a nagyokat egyaránt, sajnos sokszor egyszerűbb egy mesét kapcsolni a gyereknek, mint ténylegesen játszani vele, főként, ha otthonléte ellenére dolgozik a szülő. Viszont a sok rémhír ellenére igazán hasznos applikációk és mesék is elérhetőek bármely okos eszközön keresztül.

A Z generációtól kezdve már elkerülhetetlen, hogy az internet legyen az elsődleges tanuló és szórakoztató felület, így szülőként is fontos, hogy megismerjük a gyermekünk lehetőségeit, és segítsük őt eligazodni az információ rengetegben.

Ezeket az appokat töltsd le mindenképpen, ha 4-6 éves gyerkőccel töltitek együtt a mindennapokat!

 

Mese az egész világ

Ha unod a Bogyó és Babócát, akkor ezt az applikációt nektek találták ki. Több száz mese és fejlesztő játék található a BookrKids mesetárában, amivel garantáltan jól fogtok akár együtt is szórakozni, de bátran kettesben hagyhatod a kicsit is az alkalmazással.

 

Ismerkedés a matekkal

Ezzel az alkalmazással játékosan ismerkedhet a gyerkőc nem csak a számokkal, de a négy alapművelettel is. A Matek gyerekeknek kihívásokon keresztül, kedves állatokkal tanítja meg az összeadás, kivonás, osztás, és szorzás apró trükkjeit, így mire suliba megy a kicsi már nem okoz problémát a számokkal való zsonglőrködés.

 

Színezd újra

Terka színezője a jól megszokott „papíros” színezőket ülteti át digitális platformra. Közel negyven különböző színezővel mókázhat a kicsi az alkalmazás segítségével. Nem törik ki a színes ceruza hegye, és nem kopik ki a filctoll sem. Ha megunja az egyiket, akkor pedig könnyedén ugorhat egy új kalandokkal teli színező oldalra.

Jó szórakozást és tanulást!

 

Kép: Nadine Doerlé képe a Pixabay -en.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja