A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Folyton beteg a bölcsis gyermekem!

- 2014-11-17
Itt az ősz a megfázások és az influenza időszaka, melyet mindenki messziről el akar kerülni. De vajon mekkora ennek az esélye, főleg, ha a gyermek közösségbe jár?
Folyton beteg a bölcsis gyermekem!

Szinte minden szülő és gyermekorvos egyet ért abban, hogy a legjobb az lenne, ha a gyermek novembertől áprilisig otthon lenne, hiszen így nagymértékben elkerülhető lehetne a köhögés, orrfolyás, és minden egyéb, ami ezzel jár. De ezt sajnos nem lehet, tehát ezt az időszakot valahogy át kell vészelni.

Erősítsük az immunrendszerét!

A legjobbat azzal tesszük, ha már jóval az influenza szezon előtt elkezdjük gyermekünk szervezetét erősíteni, mivel így van a legnagyobb esélyünk arra, hogy megelőzzük a megbetegedést, vagy legalábbis abban segítünk, hogy könnyebben átvészelhető legyen a gyermek (és a szülő) számára is. Figyeljünk a táplálkozásra, és ha szükséges, adjunk a gyermeknek táplálékkiegészítő formájában is vitaminokat.


Betegen ne vigyük bölcsibe!

Ezt a legtöbb szülő tudja, illetve meg tudja oldani a felügyeletet abban az esetben is, ha beteg a kicsi. Beteg gyermeket közösségbe vinni nem lehet. Sem neki, sem pedig a körülötte lévő gyermekeknek nem jó. Valószínű, hogy haza kell majd vinned. Tehát, ha már úgy látod, hogy nagyon és folyamatosan folyik az orra, vagy elég csúnyán köhög, rossz a közérzete, bágyadt, akkor inkább próbáld megoldani aznap a felügyeletét máshogy, még akkor is, ha nincs láza. Hiszen gondoljunk bele, hogy nekünk sem kellemes egész nap betegen dolgozni.

Mindig érdeklődj a bölcsődében az éppen tomboló betegségekről, hogy tisztában legyél vele, fel tudj készülni, illetve meg tudd előzni gyermekednél. Tájékozódj a gyermek háziorvosánál, vagy a természetgyógyásznál, hogy hogyan, milyen módon tudod megvédeni a kicsi egészségét ebben az időszakban is!

Fotó: cherylholt/Pixabay.com

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja