Kamaszok

Sorra érkeznek fiatal lányok videói egy TikTok kihívásra, amelyen arra kérik őket, mártsák festékbe a tenyerüket, és hagyjanak nyomot ott, ahol a molesztálójuk megérintette őket. A feladatot nem mindenki tudta sírás nélkül teljesíteni.
A Z-generáció szülöttei, bár otthonosan mozognak az online térben és a hagyományos iskolai oktatásnál talán jobban élvezik a jelenlegi, "szabadabb" homeschoolt, életkoruknál fogva arra rendeltettek, hogy függetlenedjenek a szülőktől, a barátaikkal lóghassanak, és tervezhessék a szép, új jövőt.
Emlékszel még, te milyen apró - vagy kevésbé apró - hazugságokkal vezetted félre annak idején a szüleidet? Légy egészen nyugodt: a te gyerekeid ugyanezt játsszák el most veled. Úgyhogy légy résen, de közben tudd: egy kis füllentéstől még nem dől össze a világ.
A koronavírus következményeként az országnak minden előkészítés nélkül kellett átállnia a távoktatásra. A hirtelen változás tanárok és diákok számára egyaránt komoly kihívással jár.
A legtöbb iskolában idén a ballagás is digitális lesz - bár lesznek olyan intézmények is, ahol később tartják meg az ünnepséget.
Mindig nehéz megtalálni az utat a kamaszok szívéhez, a mostani, koronavírusos, karanténos időszak pedig még fokozza is a zárkózottságukat, szorongásaikat. Mégis érdemes kihasználni az összezártságot és az egymásra utaltságot. Az alábbi módszerek segíthetnek egy jó beszélgetés elindításában.
Noha a kormány döntése alapján az érettségit a koronavírus-járvány ellenére az eredeti időpontban, május 4-től kezdődően megtartják, aki szeretne, dönthet úgy, hogy most nem, csak az őszi időszakban fog vizsgázni. Aki így határoz, annak a következőket kell észben tartania:
Aki volt már maga is kamasz és szerelmes, talán nem tartja megbotránkoztatónak a kérdést: hogyan döntsünk, hogy a családunk biztonságban maradjon, ugyanakkor a kamaszt se tegye lelkileg tönkre a szerelmétől való több hónapos távollét?
Eddig sem volt egyszerű egy kamaszt rávenni a tanulásra, de most különösen nehéz kihívások előtt állnak mind a szülők, mind pedig a kamasz. Hogyan tudunk segíteni ebben?
Az ország legnépszerűbb tanára szerint a jelenleg krízishelyzetben mindenki példát vehetne a tizenévesektől együttműködésből, kitartásból.
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media