SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kisállatkák pompomból

[cikkei] - 2009-04-16
Kreatív boltok, nagyáruházak polcain biztosan találunk kész alapanyagot, ügyeskedjünk, alkossunk, az egészen apró gyerekek is csodákat fognak produkálni!
Kisállatkák pompomból

Mi  olyan csomagot tudtunk venni, amiben különböző színű és méretű pompomok voltak. Így máris adódott, hogy a nagyok lesznek a testek, az egészen picik pedig  akár orrok is lehetnek. Hogy még több lehetőségünk legyen, érdemes venni dekorgumit ,  zseníliát  és műanyag szemeket is, még izgalmasabb alkotások születhetnek.

Pók                                                                                                                                                                                                             pompom-pók
Mi kell hozzá?
1 db nagy pompom
2-3 zseníliaszál
2 db öntapadós szem
ragasztó

Elkészítése:
a zseníliát 2-3 felé elvágjuk, azután 4 darabot összefogunk, középen csavarással rögzítjük egymáshoz, figyeljünk rá, hogy olyan formát próbáljunk meg kialakítani, amilyen a pók lába. Ennek a kompozíciónak a közepére kell ráültetni, ráragasztani a fejet, vagyis egy pompomot, amire még szemet kell tapasztani és máris kész a pókunk!

Kukac                                                                                                                                                                                                      pompom-kukac
Mi kell hozzá?
néhány pompom
2 db öntapadós szem
zsenília darab

Elkészítése:
szép sorban egymás mögé ragasztunk annyi pompomot, amilyen hosszú kukacot szeretnénk. Az elejére ragasszuk fel a szemeket, majd a fej mögé tegyünk kis csápokat is az állatkánkra.

Ha van még sok pompomunk, akkor csinálhatunk  manókat, madarakat, ami csak eszünkbe jut. Ha dekorgumit is vettünk, akkor abból a legegyszerűbb csőröket, szárnyakat kivágni a madaraknak, ragasztani lehet ezt is a gombócainkhoz.

Ha nem kaptál kész pompomot, akkor se keseredj el: kutasd fel a házat, keresd a nagymamát, kérj tőle fonalat, amiből pulóvert is lehet kötni. Ebből akár otthon is csinálhatsz magadnak millió kis gömböt, vagyis pompomot. Leírni nem túl egyszerű, hogy hogyan… de a nagyi, vagy anyu biztosan megmutatja!

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja