A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Farsangi ötletek gyerekeknek

Verzár Éva [cikkei] - 2009-01-22
Gyerekkorunk, majd gyerekeink, unokáink legközkedveltebb és legvidámabb szórakozása a farsangi bál. Hisz kibújhatunk saját bőrünkből, és belebújhatunk máséba. Mi most ötletes, de olcsó jelmezötleteket gyűjtöttünk össze, s elárulom, hogy ezek kipróbált művek és nyerőnek bizonyultak :)
Farsangi ötletek gyerekeknek

Nagymama lekvárja

Keressünk két karikát, lehet hullahopp karika is, de drótból jobb megalkotni, hisz kevesebb helyet foglal a nagy tumultusban.
A karikákat egymás fölé helyezzük, körbe bevonjuk átlátszó nylonnal. A tetejére kerek nylont vágjunk, s mint a befőző fóliát, helyezzük a felső karikára. Leköthetjük gumival, vagy madzaggal.
Gyerekünk majd ez alá bújik. Tanácsos, hogy alatta az öltözet legyen lenge, szellős, amit egyszerűen úgy oldhatunk meg, hogy pld. eper esetén, piros anyagot köpenyként használunk, nyakra pedig, mint egy sálat, zöld anyagból vágunk ki eperlevél formában. Akinek több ideje, alkotókedve van, elkészítheti a gyümölcs igazi mását.
Így azt is jelzi, milyen lekvár vonul fel. Oldalt a nylonra rá is írhatjuk: Nagymama lekvárja.

Zöldségcsokor

álarcEgyéni is lehet, de csoportos is abban az esetben, ha az osztály úgy határoz, hogy közösen öltöznek be.
Előnye, hogy mindig nagyon vidám, fejleszti az osztály közösségi szellemét, s mivel a tanító néni is részt vesz benne, sokkal közelebb kerülnek az amúgy szigorú, leckét kikérdező osztályfőnökhöz.
A zöldségcsokorhoz kell egy piaci kofa - aki nem lehet más, mint a tanító néni, vagy ha ő nem, egy vállalkozó anyuka. A kofa úgy cifrázza öltözetét, ahogy akarja, de kosarában legyen egy csokor zöldség, majd hívja sorra a maszkba beöltözött, sárga vagy fehér répát, paprikát, padlizsánt, stb.
A maszkok könnyen és olcsón kivitelezhetőek, mert egy kartont úgy hajtunk meg, ahogy a zöldség alakja megkívánja, majd színes krepp papírral bevonjuk. A zöldleveleket is elkészíthetjük papírból, de ruhaanyagból is. Legjobb a vászon.Nagyapa, vagy nagymama mesefája

Ez is csoportos, és nagyon vidám, tág teret ad az alkotókedvnek, hisz mindenki azt a mesefigurát ölti magára, ami a kedvence. Lehet medve, róka, vagy herceg; Jelmezekkirály és királynő, de mérgezett alma is. Nincs se vége, se hossza a mesefiguráknak.
Nagyapó, vagy Nagyanyó érkezik elsőnek a színpadra, sorra hívja be mesefiguráit, akik aztán rakoncátlankodhatnak, vigadhatnak, addig, amíg a bemutatás a végére ér. Vidám, mert egy-egy mondatban be is mutatkozhatnak, kergetheti a farkas a bárányt a színpadon, sajtért esdekelhet a holló, ettől fergeteges és mindenkit megnevettető jelmeztár...

Mici néni tánciskolája

Remek téma, nagyon olcsó, vidám, ismét csoportos jelmez. Fontos, hogy egy fergeteges, víg táncot tanuljanak be erre az alkalomra, hogy elnyerjék a közönség tetszését.
A jelmez saját, de extrém ruhatár. Ebben az esetben még felnőtt ruhákat is felvehetnek a gyerekek, sőt a rúzs, festék is engedélyezett, de még a színes paróka is...

Arra azonban vigyázzunk minden esetben, hogy minél kényelmesebb legyen az öltözet, ne rontsuk el a gyerek kedvét azzal, hogy kényelmetlen, nehéz maszkokat adunk rájuk, hisz a farsangi bál lényege a szórakozás.


Indexkép: / 123RF Stock fotó

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja