Nehézségekkel küzdő családtag

Figyeljünk oda a járvány miatt elszigetelten élő gyerekekre, mert a magány és az ezzel járó érzelmi hullámvasút akár visszafordíthatatlan cselekedetekbe is hajszolhatja őket - üzeni egy édesapa.
Nem csak nadrágszíjjal lehet súlyos sebeket okozni a gyereknek: a folyamatos kiabálás, az elhanyagolás, a megalázó helyzetekbe sodrás vagy az érzelmi igények semmibe vétele éppolyan drámai hatást gyakorol a gyermek későbbi életére, mint a fizikai bántalmazás, és aki így nő fel, nehezen lesz ép felnőtt.
Az elmúlt néhány hét érzelmileg is nagyobb tudatosságot kényszerített ki belőlünk. Nehézségekkel kell szembenéznünk és tehetetlenül alkalmazkodni az elvárt fegyelmezettséghez.
Módszerek az atipikus fejlődésű gyerekek kezeléséhez.
Az "én-idő" jelentősége és a személyiségünk.
"Maradj otthon, legyél biztonságban" - halljuk folyamatosan a hirdetésekből. De mi van azokkal, akik számára az otthon nem a biztonságot jelenti? Kovács Ildikó önvédelmi szakértő szerint a karantén és a kijárási korlátozás ideje alatt jelentős mértékben megnő a családon belüli erőszak száma, ezek pedig a beszűkült mozgástér miatt még inkább rejtve maradhatnak.
Rengeteg ember kénytelen a hétköznapjait egy kontrollra hajlamos, nárcisztikus emberrel egy fedél alatt eltölteni, legyen az partner, szülő vagy a saját gyereke. A mostani helyzetben, amikor a nap 24 órájában van a bántalmazó és áldozata összezárva, nem működnek a korábbi tanácsok. Az egyetlen cél a túlélés.
Ha autista vagy ADHD-val élő gyermeked van, elveszettnek érzed magad a jelenlegi helyzetben, ha nehézséget élsz meg az időbeosztással, a családban felmerülő feszültségekkel, ha nem tudod, hogyan oldd meg a gyermekkel való teendőket karanténban, MI meghallgatunk! Segítünk, tanácsot adunk és együtt gondolkodunk veled, hogy sikerüljön átvészelni a házban töltött napokat.
Évente 8000 gyerek kerül állami gondoskodásba. Az SOS Gyermekfalvak kampányában a rendszeren felcseperedett fiatal felnőttek üzennek a bent lévő gyerekeknek, hogy hogyan lehet átvészelni ezt az időszakot, és felnőni egy idegen közegben.
Havonta érkezik olyan új gyerek Kugler Gyöngyi klinikai szakpszichológus rendelőjébe, akit szexuálisan bántalmazott valamelyik férfi rokona - leginkább az apja, nevelőapja vagy a nagyapja - , mégis a legritkább esetben ítélik el az elkövetőt.
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media