A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A Covid mentális tüneteinek kezelése Bach virágcseppekkel

Berényi Mariann - 2021-04-20
Több, mint egy éve, hogy kitört a Covid világjárvány, aminek fizikai tüneteit sajnos egyre többen tapasztalják meg, illetve egyre több cikk is születik arról, hogy mire érdemes odafigyelni, ha valaki elkapja a betegséget.
Ám arról még kevés információnk van, hogy a Covidon átesett emberek milyen mentális tüneteket tapasztalnak a betegség után, amik sokszor heteken át is fennállnak. Ezekre a tünetekre jelenthet megoldást a Bach virágterápia és annak egyes eszenciái.
A Covid mentális tüneteinek kezelése Bach virágcseppekkel

A Bach virágterápiát Dr. Edward Bach (1886-1936) fejlesztette ki, aki korát megelőző gondolkodású orvos volt. Pályafutása során a hagyományos orvoslástól eljutott a természetes gyógymódok kidolgozásáig, az érzelmi és lelki gyógyításig, amely összhangban van napjaink egészségmegőrzési irányzataival. Elmélete szerint a testi tünetek az érzelmekkel állnak kapcsolatban és a természetben megtalálhatók a betegség megelőzésének és gyógyításának eszközei, a gyógynövények, fák és virágok. Munkássága során 38 növény viselkedését figyelte meg és hasonlóságot talált az emberi viselkedéssel. (Pl. a mondás szerint „Reszket, mint a nyárfalevél”, vagyis szinte reszket a félelemtől. Ebben az esetben a nyárfával éppen a baljós, sötét félelmet lehet nagyon szépen oldani.)
A Covid több olyan mentális tünetet okoz, amire konkrét Bach eszenciák javasolhatók. Az alábbiakban összeszedtem ezeket a tüneteket, illetve a javasolt virágeszenciákat.

 • Sokan elvesztették a munkájukat, mások az albérletüket. Ez jelentős traumát okoz az egyén életében, ezért erre mindenképpen érdemes ernyős madártejet szedni. (Ami egyébként pont ezekben a napokban virágzik.)
   
 • Az emberek többségének jelentősen leszűkült az élettere a karantén miatt. Márpedig patkánykísérletekkel bizonyították, hogy a leszűkült élettérben megnő az agresszió és a türelmetlenség, ezért ezt a cseresznyeszilva illetve a nebáncsvirág eszenciák tudják csökkenteni.
   
 • Ha már úgy érezzük, hogy belefásultunk ebbe az egészbe, nem bírjuk már tovább, minden nap ugyanaz történik és semmi változás, sőt, még azt se látjuk, hogy hol a vége, akkor érdemes gyertyánt, illetve vadrózsát szedni. A gyertyán jobbára a fizikai monotonitást enyhíti, míg a vadrózsa inkább a szellemi tompaságot és a lemondást.
   
 • Ha ennél is nagyobb a baj, és csalódottnak, csüggedtnek érezzük magunkat, akkor erre a tárnicsot ajánlom, ha viszont reménytelennek, hitehagyottnak érezzük magunkat (magyarul úrrá lett rajtunk a depresszió), akkor szedjünk sülzanótot.
   
 • Szorongásra a már említett rezgőnyarat, illetve a bohócvirágot ajánlom, a körbenjáró gondolatokra a fehérvirágú vadgesztenyét, amikor az ember képtelen kikapcsolni az agyában kergetőző negatív gondolatokat. (Ez utóbbi miatt egyébként sokan képtelenek elaludni, a fehérvirágú vadgesztenye viszont erre is megoldást nyújt.)
   
 • A szeretteinkért való túlzott aggódást pedig vörösvirágú vadgesztenyével enyhíthetjük.

Végezetül egy tanács. Ott, ahol többen laknak együtt, érdemes mindenkinek adni keveréket, mert tapasztalataim szerint így hatványozottan nő a pozitív hatása ennek a csodálatos, gyógyító eszenciának.
A Bach eszenciák beszerezhetők nagyobb, homeopátiás szereket is áruló patikákban vagy egészségmegőrző weboldalakon.

Nyitókép: stux képe a Pixabay -en.

Berényi Mariann


Berényi Mariann
Bach virágterápia tanácsadó, parapszichológus

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja