SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

5 fogyókúrás ital a nyárra

Családinet [cikkei] - 2014-06-25
Itt van nyár, a pihenés és a fürdőruhák ideje. Sokan, extra kilóik miatt, nem szívesen mutatkoznak ilyenkor bikiniben a strandon. A túlsúllyal folytatott küzdelemben viszont segítségedre lehet a következő 5 "csodaital".

5 fogyókúrás ital a nyárra

Ha már megfogalmazódott benned a fogyás iránti vágy, akkor bizonyára tudod, hogy ennek legideálisabb módja, ha az edzést egészséges, kiegyensúlyozott és tápanyagban gazdag étrenddel párosítod. Van azonban néhány olyan ital, amely felgyorsíthatja a zsír égetését, így segít abban, hogy gyorsabban megszabadulj a feleslegtől. Ezekből mutatjuk most be az 5 leghatékonyabbat!

1. Méregtelenítő dzsúsz


Ez a méregtelenítő ital lesz a legjobb szövetségesed a kilók ellen indított harc során. Ráadásul otthon is könnyen elkészítheted gyümölcsökből, zöldségekből vagy a kettő kombinációjából. Amikor olyan ételeket keresel, amelyek megszabadíthatnak a benned felgyülemlett méreganyagoktól, akkor jó választásnak bizonyulnak a citrusfélék, mert erős detoxikáló hatással rendelkeznek.

Az olyan növények, mint a gyömbér, répa és az alma is kiváló összetevői lehetnek az italunknak, mert viszonylag magas rosttartalmukkal segítik az emésztőrendszer normál működését, ráadásul fontos antioxidánsokat juttatnak a szervezetünkbe.

Ahogyan már sokan tudják, az antioxidánsok lényegesek, mert segítenek megkötni a szabadgyököket, amelyek károsíthatják az egészségünket. Napi egy pohár méregtelenítő dzsúsz elfogyasztásával viszont távol tarthatod ezeket a problémákat magadtól!

Ennek az italnak ráadásul kettős hatása van. Egyrészt segít megszabadulni a toxinoktól, vegyszerektől és egyéb veszélyes anyagoktól, amelyek felgyülemlettek a belekben. Másrészt elérhető vele, hogy gyorsabban fogyjunk természetes módon.

Egy dolog azonban biztos: azoknak, akik fogyni szeretnének, de egyúttal egészségesek is maradni, javasolt legalább 1-2 olyan időszak az évben, amikor méregtelenítenek.

2. Zöldség lé


A zöldség lé szintén hatékony fegyver a kilók elleni hosszú távú harcunk során. Ráadásul a méregtelenítésben is segíthet.

A fogyás elősegítésére a legjobbak azok a növények, amelyek keresztes virágzatúak (káposzta, kelkáposzta, brokkoli, karfiol stb.). Ezeket külön-külön is összeturmixolhatjuk, de hozzáadhatjuk őket más gyümölcsökhöz, zöldségekhez is.

Egy másik említésre méltó jótékony hatása a zöldség lének (a fogyáson és a méregtelenítésen túl) az, hogy a hormonháztartást is szabályozza. Véd az olyan anyagoktól, amelyek zavart okozhatnak a normál hormonszintben.

A keresztes virágú növények rendkívül gazdagok fitotápanyagban is, amelyeknek köszönhetően csökkenthető a túlsúly. Ráadásul más területeken is fontos szerepet játszhatnak, hiszen redukálják a testünkben lévő gyulladásokat, szabályozzák a vér cukortartalmát, kiegyensúlyozzák a hormonszintet, serkentik a test metabolizmusát és alapos méregtelenítést biztosítanak.

3. Zöld Tea


A zöld teát már évszázadok óta használja az emberiség az előnyös tulajdonságai miatt, amelyek közül csak egy a fogyás elősegítése. 

Ha ezt az italt iszod, akkor nem olyan nagy probléma, ha nincs időd edzeni. A tea ugyanis serkenti a metabolizmust, ezért gyorsabbá válik a zsírégetés, valamint tartalmazza az összes fontos antioxidánst, amire a testnek szüksége van. Ráadásul csökkenti az étvágyat és energikusabbnak érezhetjük magunkat tőle.

A zöld tea egyik nagy fegyvere a fogyásban tehát, hogy kevésbé leszünk éhesek tőle, így eredményesebben szabadulhatunk meg a többlet súlytól. Az ital Japánban is népszerű. Az ottaniak azt állítják, hogy segít a relaxációban és csökkenti a stresszt is.

4. Gyümölcs lé – áfonya és körte


A gyümölcslevek finomak, könnyű őket elkészíteni, ráadásul gazdagok tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Ráadásul rengeteg jóízű, zamatos gyümölcs létezik, amelynek köszönhetően számos kombinációban kipróbálhatjuk őket.

A körte és az áfonya csak néhány azok közül, amelyek a legfinomabbak, leghatásosabbak és a legkeresettebbek. Mindkettő nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, ráadásul serkentik a test metabolizmusát, ezzel elősegítve a fogyást. A körtéből és áfonyából készült gyümölcslevek ezen felül növelik a test energiaszintjét és hasznos vitaminokkal és proteinekkel látják el a szervezetünket. Másfelől az áfonya segít megelőzni számos fertőzést, köztük az E-coli baktérium által okozott betegségeket vagy a húgyhólyag gyulladását – (utóbbi esetben leginkább a tőzegáfonya hivatott segíteni). A körte pedig gazdag magnéziumban, káliumban és foszforban is, amelyek szükségesek az egészséges életmódhoz, sőt a csontok keménységének, épségének megőrzéséhez is.

5. Feketekávé


A feketekávénak számos jótékony tulajdonsága van. Nemcsak segít megkötni a szabadgyököket, amelynek köszönhetően csökkenthető a rák esélye, hanem redukálja a szív- és cukorbetegség kockázatát is. Másrészt a koffein segítségével gyorsítható a test metabolizmusa, amelynek köszönhetően több kalóriát égethetünk el.

Legyünk azonban óvatosak, mert ha cukrozzuk vagy tejjel isszuk a kávét, akkor mérsékeljük annak fogyasztó hatását.! Vigyázzunk arra is, hogy ne vigyük túlzásba a kávézást, mert a túl sok koffein árthat a szervezetünknek!

A felsorolt 5 ital közül mindenki kiválaszthatja a hozzá legjobban illőt, de akár többet is alkalmazhatsz a diétád ideje alatt. Előnyük többek közt az is, hogy segítségükkel természetes módon fogyhatsz, így nincs szükség kétes összetételű fogyasztószerek használatára. 


Forrás: www.lifespan.com
Képek: flickr.com, Wikimedia Commons, pixabay.com
Kiemelt kép: silviarita / Pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja