A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Új generációs lázmérés

Családinet [cikkei] - 2014-06-12
 [X]

A kisgyermekek, újszülöttek lázának mérése nem mindig egyszerű feladat. Ráadásul nem is lehetünk mindig teljesen biztosak, hogy minden esetben korrekt értéket mutat a lázmérő. A mai modern kor azonban erre is kínál egyszerűbb megoldást!
Új generációs lázmérés

Az izgő-mozgó, síró babák lázának mérése gyakran problémás. A kicsik sokszor nyűgösek ilyenkor, az anyukák pedig feszültebbek, mert aggódnak a gyermekük állapota miatt. Mi lenne, ha létezne olyan lázmérési mód, amellyel mindez megszűnne?

Hagyományosan a kisgyerekek és csecsemők lázának mérése a végbélben történik, ám ez kellemetlenségekkel járhat, főleg, ha nyugtalan a pici. A nagyobb gyermekeknél már a hónaljban mérjük a hőmérsékletet.

Valószínűleg sok anyuka előtt ismert, hogy a végbélben mért hőmérséklet esetében 0,5 fokot le kell vonnunk az eredményből. Azt azonban kevesebben tudják, hogy a hónaljnál nagy jelentősége van a helyes mérési technikának, amelyet nem biztos, hogy mindenki megfelelően végez. Ráadásul olyan tényezők, mint az izzadás, vagy a szorítás erőssége is befolyásolják az eredményt.

Ma már létezik azonban megoldás a lázméréssel kapcsolatos problémák, nehézségek leküzdésére. Vannak ugyanis olyan lázmérők, amelyek infravörös érzékelővel rendelkeznek. Ennek köszönhetően pontos eredményeket mutatnak, nemcsak a test, hanem akár a levegő, fürdővíz, bébiétel vagy tárgyak hőmérsékletéről is.

Másrészt a kisgyermekekkel kapcsolatos lázmérési nehézségeknek is véget vethetünk, hiszen akár alvás közben is megmérhetjük a kicsi hőmérsékletét, ráadásul az egész folyamat csak 2 másodpercig tart.

A Vivamed Egészségtár üzletek kínálatában már megtalálható ez az újgenerációs, érintésmentes lázmérő, amely kiváló választás lehet azoknak, akik minden „lázas” helyzetet szeretnének könnyen megoldani, sőt azoknak is, akik nem csak a test, hanem más tárgyak felületét és a szoba hőmérsékletét is szeretnék megmérni.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja