Recept típusa: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
Hozzávalók:
- 3-4 szem különböző fajta alma
- 2 dl víz
Elkészítés:
Az almákat pucoljuk meg, magházukat távolítsuk el, majd aprítsuk fel őket. 2 dl vízben pároljuk 5 percig, majd turmixoljuk össze. Ha túl sűrű, kevés anyatejjel vagy vízzel hígítsuk. Ha még különlegesebb ízű pépet szeretnénk készíteni, 6 hónapos kortól tehetünk bele néhány szem meggyet is.
A legegyszerűbb bébiételt, az almapépet is feldobhatjuk azzal, ha többféle almából készítjük el. Válasszunk 3-4 különböző fajtájú almát, édesebb és savanyúbb ízűt egyaránt. A végeredmény különleges ízvilágú, finom püré lesz. A maradék pépet kis adagokban lefagyaszthatjuk, így pár nappal később is elfogyaszthatja a baba.
+1 Tipp:
Ha éppen tele van a fagyasztód, akkor az anyatejes hígítás előtt felezd meg az adagot, és fogyaszd el te a másik felét. Magadnak ízesítheted némi vaníliás cukorral, egy pici citromlével és fahéjjal - s máris fedezted a napi vitaminszükségleted egy részét. Tudod: minden nap egy alma...
Mi a hozzátáplálás menete? Olvasd el a legfontosabb tudnivalókat Hozzátáplálási Kisokosunkban!
Milyen ételeket vezethetsz be az egyes életkorokban, és milyen sorrendben? Nézd meg hozzátáplálási táblázatunkat!
További receptjeinket itt találod: Baba receptek
A cikket lektorálta:
|
Fotó: Meal Makeover Moms/flickr
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)