|
Kérdezz-felelek
Cöliákia miatt gluténmentesen étkezem másfél éve. Sajnos a gluténmentes diétától nem vagyok jobban. Hisztamin intolerancia tesztet csináltattam, ott derült ki, hogy a DAO enzim szintem 6-os érték lett. Most hisztamin szegényen is próbálok étkezni, azonban 3 hónap hisztamin szegény étkezés után is csak 7.2 lett a DAO szintem. Úgy érzem főleg a memóriámat kezdi ki. Már jártam többször ideggyógyásznál, de a kapott gyógyszertől csak sokkal rosszabb lett a helyzetem. Gasztroenterológusnál is jártam többször, az alacsony DAO értékkel nem tud mit kezdeni azt mondta. Mivel lehetne a DAO enzim szintemet normál tartományba hozni? Minden segítséget köszönettel veszek! Üdv: István
A DAO értékeket és az enzim aktivitását megfelelő diétával lehet kdvező irányba befolyásolni (Concomitant Prevalence of Low Serum Diamine Oxidase Activity and Carbohydrate Malabsorption, Dietmar Enko et al.,Hindawi Publishing Corporation Canadian Journal of Gastroenterology and Hepatology Volume 2016, Article ID 4893501, 4 pages).
Ez tehát már ismert és a genetikailag hajlamos egyénekben is kedvező hatású.
Üdv: