Szülés

Nem hétköznapi szülés történetét osztotta meg a Facebookon az Országos Mentőszolgálat.
Nem talált klinikailag fontos vagy statisztikailag eltérő kockázatot az otthon és a kórházban szülés között az alacsony kockázatú várandós nőknél egy nagy nemzetközi kutatás, amelyet a kanadai McMaster Egyetem kutatói vezetésével végeztek.
A terhességek és a szülések védenek az emlőráktól - ezt az összefüggést sokan hallották már, a köztudatban így vélekednek a gyerekvállalás és a későbbi mellrák-kockázat viszonyáról. A valóság azonban ennél bonyolultabb: a szülés utáni időszakban is előfordulnak melldaganatok, de hosszútávon valóban védelmet adhat a szülés a nőknek - hívja fel a figyelmet Dr. Riedl Erika, a Margit Medical Center radiológus főorvosa.
Miközben úton-útfélen arról hallunk, hogy a családok védelme az állam kiemelt feladata, egy meg nem nevezett állami szerv több női dolgozójától is azzal az indokkal vált meg: félő, hogy szülni fognak - áll a Magyar Helsinki Bizottság közleményében.
Ezrek figyelhették élőben a kislány világra jövetelét, aki negyedik gyermekként érkezett a családba - Kara Baker aggódó kismamáknak szeretne segíteni nem hétköznapi videójával.
Az új-zélandi Shina Pierce hasán meglátszik, hogy nem olyan régen ikreknek adott életet, ő azonban azt vallja, így is büszkén járhat fitnessversenyekre.
Egy új izraeli kutatás szerint az ötvenen túli nőknek éppolyan biztonságos a gyermekszülés, mint a negyvenen túliaknak, és a születő gyerekek számára sem kockázatosabb - ismertette a sciencedaily.com tudományos portál.
Miskolcon éjfél után nyolc perccel született 2019 első újszülöttje vidéken.
"A terhesség nem betegség", "A szülés természetes folyamat, nincs benne semmi rendkívüli" - halljuk úton-útfélen ezeket a pozitívnak szánt megjegyzéseket. Miközben e megállapításoknak van valamennyi valóságtartalmuk, nem szabad elmenni a tény mellett, hogy a várandósság és a szülés hiába természetes, mégis hatalmas fizikai igénybevétellel járó folyamatok.
Nem hétköznapi történetet osztott meg Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.
Copyright © 2004-2020. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.