SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Mikor derülhet ki legkorábban a baba neme?

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2022-01-04
Régen a népi hiedelmekre hagyatkozva állapították meg viszonylag gyorsan a baba nemét, ami vagy bejött, vagy nem. Szerencsére manapság már rendelkezésünkre áll a modern orvostudomány, ami segít abban, hogy minél hamarabb megtudjuk, kislányt vagy kisfiút hordunk a szívünk alatt. Mikor derülhet ki leghamarabb a baba neme?
Mikor derülhet ki legkorábban a baba neme?

Mikor - és hogyan - derül ki a baba neme?

A legbiztosabb módszer: az ultrahang

Amikor pozitív lesz a terhességi teszt, a kismamák szinte azonnal felkeresik a nőgyógyászukat, hogy megbizonyosodjanak a várandósság tényéről. Ekkor az orvos előír kötelező ultrahangvizsgálatokat, amelyek során hamarosan kiderülhet a baba neme.

Az első komplexebb ultrahang a 12. héten történik, itt már a szerencsésebbek tudhatják, hogy kékre vagy rózsaszínre kell-e festeni a babaszobát. Azok az anyukák, akiknek olyan pózban fekszik a babájuk, hogy a 12. héten még nem látható a nemiszerve, 4 hét múlva újra próbálkozhatnak, és a 16. héten ismét megnézhetik a monitoron keresztül kislányukat vagy kisfiukat. Viszont akkor sincs semmi veszve, ha ekkor sem derül ki a baba neme - a 20. héten már minden bizonnyal megtudhatjuk.

Vannak olyan szülők, akik nem tudnak várni ilyen hosszú ideig, és genetikai vizsgálatnak vetik alá a magzatot. Ezt legkorábban a 11. héten tehetik meg, és ilyenkor 80%-os biztonsággal meggyőződhetnek arról, hogy kisfiuk vagy kislányuk születik.


A naptármódszerek is segíthetnek a kérdés megoldásában

Két igen népszerű naptármódszer létezik, amellyel nagy bizonyossággal meg lehet állapítani a baba nemét minden szűrővizsgálat nélkül. Az egyik a kínai fogantatási naptár, amelyet egy XIII. században élő kínai mester a saját megfigyelései alapján készített el. Feltűnt neki, hogy bizonyos életkorban lévő nők csak lányt, vagy csak fiút hoznak a világra. A baba neme kalkulátort megtalálod honlapunkon is az alábbi linken.

A másik naptármódszer alapjait Dr. Jónás Jenő fektette le még az 1950-es években, ezért is hívják Jónás naptárnak a megalkotott rendszert. A doktor úr a hold fázisaihoz köti a nemek alakulását, nagyban hasonlít a kínai módszerre ez a változat is.


A "baba neme teszt" nem csak azt mutatja meg, fiú vagy lány

Magyarországon is több helyen elérhető a Trisomy-teszt, amellyel nemcsak a baba nemét, hanem bizonyos betegségek jelenlétét is megtudhatjuk mindössze egy fiolányi vérből. A tesztet szlovák tudósok és biológusok fejlesztették ki, és hosszú kutatómunka eredménye volt.

Egy speciális szoftveres adatelemzés után 5-7 munkanap alatt kiderülhet az, hogy a gyermek fiú-e vagy lány, valamint hogy a kromoszómái összetétele alapján fennáll-e a veszélye a Down-, az Edwards-, vagy a Patau-szindrómának. A teszt rendkívül pontos, ugyanis 99%-os hatékonysággal mondja meg a betegségek jelenlétét, valamint a gyermek neme is szinte biztosan megállapítható. Ha az anya véréből kimutatható az Y kromoszóma, akkor biztosan fiút hord a szíve alatt, ha nem, akkor pedig kislánnyal várandós. A Trisomy vagy NIPT teszt ára Magyarországon 109.000 Ft, az alábbi linken található a szerződött partnerek elérhetősége.


"Jóslás": sokan hagyatkoznak még a régi, bevált módszerekre is

Természetesen vannak olyanok is, akik a nagyanyáik elmondása alapján figyelik meg magukat, és ebből következtetnek arra, hogy fiú vagy lány lesz a születendő gyermek. Van, aki a kismama hasformájából állapítja meg a baba nemét, vannak olyanok is, akik a rosszullétek alakulásából gyanakodnak arra, hogy milyen neme lesz a trónörökösnek, és akadnak olyanok is, akik a kívánt ételek után szűrnek le következtetéseket. Mindenesetre, ha biztosak akarunk lenni az érkező gyermek nemét illetően, akkor menjünk el szakemberhez, akik készségesen segítenek nekünk ebben.

Olvasd el ezt is:

Indexkép: Melike Benli képe a Pexels oldalán

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

A szülők szerint a vizsgálat nagyon gyorsan lezajlott, az orvos kúpot írt fel a hányásra, és azt mondta, a kisfiú nincs kiszáradva. Másnap már újra kellett éleszteni, de már nem tudták megmenteni őt.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Mennyire lehet egészséges egy gyerek számára a vegán étrend? Mire figyeljünk, hogy ne alakuljanak ki hiányállapotok, betegségek? Egyáltalán mit javasolnak a szakemberek? Erre kerestük a választ.
A szerkesztő ajánlja