SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mikor derülhet ki legkorábban a baba neme?

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2022-01-04
Régen a népi hiedelmekre hagyatkozva állapították meg viszonylag gyorsan a baba nemét, ami vagy bejött, vagy nem. Szerencsére manapság már rendelkezésünkre áll a modern orvostudomány, ami segít abban, hogy minél hamarabb megtudjuk, kislányt vagy kisfiút hordunk a szívünk alatt. Mikor derülhet ki leghamarabb a baba neme?
Mikor derülhet ki legkorábban a baba neme?

Mikor - és hogyan - derül ki a baba neme?

A legbiztosabb módszer: az ultrahang

Amikor pozitív lesz a terhességi teszt, a kismamák szinte azonnal felkeresik a nőgyógyászukat, hogy megbizonyosodjanak a várandósság tényéről. Ekkor az orvos előír kötelező ultrahangvizsgálatokat, amelyek során hamarosan kiderülhet a baba neme.

Az első komplexebb ultrahang a 12. héten történik, itt már a szerencsésebbek tudhatják, hogy kékre vagy rózsaszínre kell-e festeni a babaszobát. Azok az anyukák, akiknek olyan pózban fekszik a babájuk, hogy a 12. héten még nem látható a nemiszerve, 4 hét múlva újra próbálkozhatnak, és a 16. héten ismét megnézhetik a monitoron keresztül kislányukat vagy kisfiukat. Viszont akkor sincs semmi veszve, ha ekkor sem derül ki a baba neme - a 20. héten már minden bizonnyal megtudhatjuk.

Vannak olyan szülők, akik nem tudnak várni ilyen hosszú ideig, és genetikai vizsgálatnak vetik alá a magzatot. Ezt legkorábban a 11. héten tehetik meg, és ilyenkor 80%-os biztonsággal meggyőződhetnek arról, hogy kisfiuk vagy kislányuk születik.


A naptármódszerek is segíthetnek a kérdés megoldásában

Két igen népszerű naptármódszer létezik, amellyel nagy bizonyossággal meg lehet állapítani a baba nemét minden szűrővizsgálat nélkül. Az egyik a kínai fogantatási naptár, amelyet egy XIII. században élő kínai mester a saját megfigyelései alapján készített el. Feltűnt neki, hogy bizonyos életkorban lévő nők csak lányt, vagy csak fiút hoznak a világra. A baba neme kalkulátort megtalálod honlapunkon is az alábbi linken.

A másik naptármódszer alapjait Dr. Jónás Jenő fektette le még az 1950-es években, ezért is hívják Jónás naptárnak a megalkotott rendszert. A doktor úr a hold fázisaihoz köti a nemek alakulását, nagyban hasonlít a kínai módszerre ez a változat is.


A "baba neme teszt" nem csak azt mutatja meg, fiú vagy lány

Magyarországon is több helyen elérhető a Trisomy-teszt, amellyel nemcsak a baba nemét, hanem bizonyos betegségek jelenlétét is megtudhatjuk mindössze egy fiolányi vérből. A tesztet szlovák tudósok és biológusok fejlesztették ki, és hosszú kutatómunka eredménye volt.

Egy speciális szoftveres adatelemzés után 5-7 munkanap alatt kiderülhet az, hogy a gyermek fiú-e vagy lány, valamint hogy a kromoszómái összetétele alapján fennáll-e a veszélye a Down-, az Edwards-, vagy a Patau-szindrómának. A teszt rendkívül pontos, ugyanis 99%-os hatékonysággal mondja meg a betegségek jelenlétét, valamint a gyermek neme is szinte biztosan megállapítható. Ha az anya véréből kimutatható az Y kromoszóma, akkor biztosan fiút hord a szíve alatt, ha nem, akkor pedig kislánnyal várandós. A Trisomy vagy NIPT teszt ára Magyarországon 109.000 Ft, az alábbi linken található a szerződött partnerek elérhetősége.


"Jóslás": sokan hagyatkoznak még a régi, bevált módszerekre is

Természetesen vannak olyanok is, akik a nagyanyáik elmondása alapján figyelik meg magukat, és ebből következtetnek arra, hogy fiú vagy lány lesz a születendő gyermek. Van, aki a kismama hasformájából állapítja meg a baba nemét, vannak olyanok is, akik a rosszullétek alakulásából gyanakodnak arra, hogy milyen neme lesz a trónörökösnek, és akadnak olyanok is, akik a kívánt ételek után szűrnek le következtetéseket. Mindenesetre, ha biztosak akarunk lenni az érkező gyermek nemét illetően, akkor menjünk el szakemberhez, akik készségesen segítenek nekünk ebben.

Olvasd el ezt is:

Indexkép: Melike Benli képe a Pexels oldalán

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Hogyan segíthetünk a gyermekünknek, ha azt gyanítjuk, hogy bántalmazás, zaklatás áldozata lett?

Hogyan segíthetünk a gyermekünknek, ha azt gyanítjuk, hogy bántalmazás, zaklatás áldozata lett?

A szülő egyszer csak elkezdi érezni, hogy valami nincs rendben. A gyerek minden nap úgy indul el az iskolába, mint aki poklot készül járni. Rémálmai vannak, reggel karikás szemekkel ébred, fejfájásra, hasfájásra panaszkodik. Több pénzt kér tízóraira, mégis alig eszik, veszít a súlyából, tolltartója, személyes tárgyai rendre eltűnnek. Biciklije tele van sérülésnyomokkal, jegyei romlanak, hosszú ujjú pulóverét a csuklójára húzza, kapucniját pedig a fejére. Amikor saját magáról, mint értéktelen és semmire való emberről nyilatkozik meg, a szülő már biztos benne: valaki zaklatja, bántalmazza őt az iskolában. A fenti példák már súlyos abúzusra utalnak, melyben azonnal segítséget kell kérni.
Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

A 13 éves Áront a baleset után sikerült újraéleszteni, ám pár nap múlva életét vesztette. Édesanyja elmondta a híradónak: a kisfiú napok óta másról sem beszélt, annyira várta az iskolai kirándulást.
A kóros soványság továbbra is elvárás a divatszakmában

A kóros soványság továbbra is elvárás a divatszakmában

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. "plusz méretes", azaz "test pozitív" divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.
8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

A baleset során hatan könnyebben megsérültek, őket kórházba szállították.
A szerkesztő ajánlja