A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hamarosan megjelenik az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás folyósításáról szóló rendelet

Családinet - 2014-03-20
Már márciusban kihirdethetik az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás folyósításáról szóló nemzetgazdasági miniszteri rendeletet, ezzel a munkáltatók megkezdhetik a munkavállalók lakáscélú hiteleihez cafeteria elemként nyújtott támogatás utalását.
Hamarosan megjelenik az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás folyósításáról szóló rendelet

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI kérdésére szerdán ismertette, hogy a tervezet egyeztetése lezárult, a minisztériumokon kívül számos érdekképviseleti szerv, nagyvállalat és könyvelőiroda is véleményezte a dokumentumot. A javaslatok jelentős részét figyelembe vette a Nemzetgazdasági Minisztérium. Ezek a változások többnyire technikai jellegűek, illetve kisebb mértékű egyszerűsítést, az adminisztráció csökkentését eredményezik, ugyanakkor a rendelet koncepciója változatlan maradt.

A munkáltató átvállalhatja a dolgozója hiteltörlesztését  
 
A tárca március elején tette fel a honlapjára a tervezetet, amelynek alapján lehetővé válik, hogy a munkaadók, cafeteria-elemként adómentesen átvállalhassák munkavállalóik lakáscélú hiteltörlesztését. A változás ugyan már idén hatályba lépett az szja-törvényben, alkalmazásához azonban az NGM-rendelet is szükséges.
    
A támogatás a méltányolható lakásigényig jár, ami az együttköltözők számától függ. A közigazgatási és társadalmi egyeztetés március 13-án zárult le.
    
Év elején a munkavállaló már benyújthatta a cafeteria nyilatkozatot


A lakáscélú munkáltatói támogatásról szóló cafeteria nyilatkozatot már év elejétől megtehették a munkavállalók, azzal hogy a támogatást a munkáltatók csak az NGM-rendelet hatályba lépését követően tudják majd folyósítani. Az adómentes munkáltatói támogatás 5 év alatt összesen legfeljebb 5 millió forint lehet.

Forrás: MTI
Fotó:
ponsulak - FreeDigitalPhotos.net

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja