Programajánló (családdal, gyerekkel)

November 17-én, a Koraszülöttek Világnapján a legkisebbek tiszteletére idén 5. alkalommal lilába borul a Lánchíd.
A bűnügyi sorozatok helyszínelőinek bőrébe bújhatnak, akik időben regisztrálnak a Semmelweis Egyetem ingyenes rendezvénysorozatának decemberi programjára. A negyedik Semmelweis Egészség Napon ugyanis a többi között az Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézet és az orvostanhallgatók számára fenntartott Anatómiai Múzeum is megnyitja kapuit a látogatók előtt.
A kerékpározás, bármelyik életkorban, egyszerre jelenti a mozgást, a szabadban töltött időt, és ha többen indulnak őszi kerékpározásra, akkor egy szuper közösségi élményt is egyúttal.
Tömve van a gyerekszoba szebbnél szebb játékokkal, mégis lehetetlen lekötni a figyelmét? Zökkentsd ki a mindennapok megszokásából, és fedezzetek fel együtt izgalmas új hobbikat! Ismerkedjetek meg a csillagokban rejlő titkokkal, pattanjatok sílécre, vagy programozzatok robotot. November 22-24. között kerekedjetek fel a családdal, és látogassatok el a felhőtlen kikapcsolódást és változatos programokat kínáló KidExpóra a Budapest Arénába!
Hogyan érdemes táplálkoznod a várandósság alatt? Mit tehetsz azért, hogy kisbabád átaludja az éjszakákat? Tényleg működőképes a 21. században a mosható pelenka? Az internetnek hála ma már minden várandóssággal vagy babagondozással kapcsolatos problémára pillanatok alatt találsz megoldást, de kérdésként mindig felmerül a forrás hitelessége. Feleslegesen pazarolod az idődet az online térben, amikor az ország legnagyobb várandósoknak és kisbabás szülőknek szóló rendezvényén garantáltan a legjobb szakértőktől kaphatsz személyes tanácsokat. Gyertek el november 22-24. között a Budapest Arénába, és gyűjtsetek be minden fontos információt egyetlen hétvége alatt!
November 8-án megnyílt a kiállítás, ahol a látogató pont úgy érezheti magát, mint Howard Carter felfedező 98 éve, amikor megpillantotta egy pislákoló gyertya fényénél Tutanhamon sírkamráját. A csütörtöki megnyitón a résztvevőket az est háziasszonya Epres Panni köszöntötte, az egyik díszvendég, Tatár Csilla pedig elárulta, hogy rajong az egyiptomi fáraók koráért.
A Budapest belvárosában látható Miniversum Közép-Európa leglátványosabb vasútmodell kiállítása, ami közel hatéves működése óta félmillió látogatót vonzott. A folyamatos mozgásban levő, gigantikus méretű terepasztal 2020. január 31-én búcsúzik a közönségtől, de a zárásig még rengeteg újdonsággal készülnek: ismert filmjelenetekkel a Mátrixtól a Jokerig, exkluzív fotókiállítással az építésről és a kezdetekről, valamint különleges, karácsonyi installáció is bekerül a miniatűr világba.
Sokszínű programkínálattal vár kicsiket és nagyokat novemberben és decemberben is a Deák17 Galéria! November 8-án nyílik a PIROSPOZSGÁS MESÉK - SATOE TONE ILLUSZTRÁCIÓI, ahol a japán művésznő gyermekkönyv illusztrációit lehet megnézni. November 12-től múzeumpedagógiai foglalkozás is indul a kiállításhoz: a MESÉRE FEL! amely 7-10 éves korosztálynak, iskolás csoportoknak szól. A 10-14 éves diákoknak a TERVEZZ SAJÁT GÖRDESZKÁT foglalkozást ajánljuk. November 23-án tartjuk új múzeumpedagógiai kiadványunk, A KÖR NÉGYSZÖGESÍTÉSE 2. bemutatóját. November 30-án a VILÁGJÁRÓ GYEREKEK programra invitáljuk a családokat, ahol a vendégünk GÖRÖGORSZÁG!
Pénteken fél 12-kor tortával köszöntik fel Arunt, a Fővárosi Állat- és Növénykert kiselefántját második születésnapja alkalmából. Az eseményre a nagyközönséget is várják, sőt azok a látogatók, akik Arunnal egy napon, tehát november 8-án születtek, ezen a napon 200 forintos jelképes áron kereshetik fel a városligeti intézményt.
Megvédeni az erdők szellemét, titkosügynök kiképzésre menni, diplomázni varázslóiskolában, saját készítésű csúzlival megtámadni az ezerfejű sárkányt, trabanttal csapatni a Velencei tó körül, mézeskalácsot sütni vagy éppen lakatlan szigetek között kenu túrázni. Ez néhány hétvége programja az elmúlt 1 évből, amit az Apaépítő szervezett az Apa+én élmény hétvégék keretében.
Copyright © 2004-2019. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.