A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Allison Havey és Deana Puccio: Szex és lájk és közösségi média - Nyereményjáték!

Családinet [cikkei] - 2018-02-28
 [X]

A Szex és lájk és közösségi média című kötet olvasmányosan, az életből vett példákkal és rengeteg empátiával mutatja be, mi zajlik kamasz gyerekünk szobájában és lelkében.
Allison Havey és Deana Puccio: Szex és lájk és közösségi média - Nyereményjáték!

A kötet:

A digitális bennszülöttek világában az önbecsülés a kapott lájkok számától függ, és "
ártatlan" csemetéink szexfotókat és videókat küldözgetnek egymásnak. Ebben közegben a személyes találkozásokat felváltották az online randik, amelyeken a tinédzserek minden gátlást levetkőznek, miközben nem tudják felmérni szavaik és tetteik cseppet sem virtuális következményeit.

A mai tizenévesek az első olyan generáció, amelyik online küzdi végig a különben sem problémamentes kamaszkort. Az internet, a közösségi média és az ingyenes pornó drámai változásokat okozott a fiatalok kommunikációjában és a szexualitásról való gondolkodásukban. Mi, szülők, akik számára a digitális világ többnyire feltérképezetlen vidék, csak kapkodjuk a fejünket: mit tehetünk, hogy gyermekünk fizikai és lelki sérülések nélkül élje túl ezt a rázós időszakot?

A Szex és lájk és közösségi média című kötet olvasmányosan, az életből vett példákkal és rengeteg empátiával mutatja be, mi zajlik kamasz gyerekünk szobájában és lelkében. Hogyan taníthatjuk meg hatékonyan védekezni az új, számunkra is ismeretlen kihívásokkal szemben? A kötet nemcsak a szülőknek, de a tizenéveseknek is hasznos tanácsokkal szolgál: hogyan tehető biztonságosabbá a randizás, a fesztiválozás vagy a külföldi utazás?

A szerzők, akik maguk is gyakorló szülők, évek óta dolgoznak fiatalokkal, és tapasztalataik azt bizonyítják, hogy a tiltás csak hazudozást és titkolózást szül. Tippjeik, tanácsaik ezért abban segítenek, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz gyermekünkkel, és őszinte beszélgetéseket folytathassunk.

A szerzők:

Allison Havey és Deana Puccio 2012-ben közösen hozták létre a RAP Projectet, amelynek keretében folyamatosan járják az Egyesült Királyság iskoláit, és előadásokat tartanak az online és offline biztonság égető kérdéseiről.
Allison Havey újságíróként és televíziós producerként szexuális bűncselekményekkel foglalkozott a világ számos országában, Deana Puccio pedig szexuális bűncselekményekre specializálódott ügyészként dolgozott Brooklynban. Mindkettőjüknek tinédzserkorú gyerekeik vannak, Londonban élnek családjukkal.

Idézetek:

"Az online tetteknek is vannak következményei"

"Amit nem csinálnál szemtől szemben, azt online se tedd!"

Miért hasznos?

A kötet bemutatja többek között a legfontosabb közösségi médiumokat, appokat, melyik hány éves kortól ajánlott, mire is jó pontosan, ami praktikus a digitálisan lemaradt szülőknek és az online teret meggondolatlanul használó kamaszoknak.
Szóba kerül a szexting és a cyberbullying, illetve, hogy milyen veszély leselkedhet egy kamaszra külföldön, vagy egy fesztiválon. A sok konkrét példa, gyakorlati tipp és statisztikai adat fontos családi olvasmánnyá teszi a kötetet.

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Nyerd meg Allison Havey és Deana Pucci könyvét! Ha szeretnéd, hogy a tiéd legyen, nincs más dolgod, mint helyesen válaszolni az alábbi két egyszerű kérdésre 2018. március 7. éjfélig, mi pedig másnap (március 8-án) kisorsoljuk a szerencsés nyertest, aki megkapja a könyvet. A nyereménykönyvet a Jaffa Kiadó ajánlotta fel.
A nyertes nevét kiírjuk a cikk aljára, és e-mailben is értesítjük.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja