SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Meghalt egy gyerek az iskolai lövöldözésben Finnországban

Tóth Nikolett [cikkei] - 2024-04-03
A kiskorú elkövetőt elfogta a rendőrség. Kiderült, hogy a kézifegyver egy rokonáé, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy mi volt a gyilkosság motivációja.
Meghalt egy gyerek az iskolai lövöldözésben Finnországban

A tanteremben lövöldözött, beismerte a tettét

Finnországban, egy Helsinki külvárosában található iskolában történt lövöldözés kedden. Az intézményben körülbelül 800 diák tanul és 90 pedagógus dolgozik. 

BBC azt írja, hogy meghalt egy 12 éves gyerek, két másik diák pedig súlyosan megsérült a lőfegyveres támadásban. A Sky News közlése szerint minden érintett kiskorú volt - a sérültek és az elkövető is. A Helsingin Sanomat (HS) című finn lap azt írta, az egyik tanteremben történt a lövöldözés. 

A támadás alatt többen is elbújtak.

Egy szemtanú szerint a gyanúsítottat az iskolától 50 percnyi sétára tartóztatták le. A gyerek ledobott a földre egy fegyvernek látszó tárgyat és letérdelt. 

Az elkövető a kihallgatáson beismerte tettét, elmondta, hogy ő lőtte meg a társait. A kiskorú ellen emberölés és emberölési kísérlet gyanújával nyomoznak, a gyilkosság motivációja viszont eddig még ismeretlen.

A rendőrség információi szerint a kézifegyver, amit használt, egy rokonáé. 

Finnországban 2010-ben szigorítottak a fegyvertartással kapcsolatos jogszabályokon, ekkor emelték például 18-ról 20 évre emelte a fegyverviselési engedély alsó korhatárát, továbbá alkalmassági vizsgát is kell tenni a megszerzéséhez. 

Az országban jelenleg 430 ezren rendelkeznek fegyverviselési engedéllyel. 

Indexkép: BBC News / Youtube

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

A betegszervezetek olyan non-profit szervezetek, amelyek rendkívül értékes segítséget adhatnak különböző krónikus betegségben szenvedőknek a klasszikus értelemben vett betegellátáson túl. Ezek a szervezetek adott betegségcsoportok szerint szerveződnek, és döntően önkéntesek munkáján alapulnak. A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület a tüdőfibrózissal élők számára nyújtja azokat a betegszervezeti szolgáltatásokat, amelyek jelentős befolyással lehetnek az érintettek életminőségére.
Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Hazánkban először a Semmelweis Egyetem plasztikai sebészei és szemészei közösen hajtották végre azt a speciális műtétet, amely során a beteg lábszárából kivett 15 centiméteres ideget ültették be egy érzőideg és a szem szaruhártyája közé, hogy a páciens visszanyerhesse a szaruhártya érzékelési funkcióját.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
A szerkesztő ajánlja