A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kényszergyógykezelésre utalták az unokáját megölni próbáló férfit

Családinet - 2015-02-20
Kóros elmeállapota miatt nem büntethető, ezért kényszergyógykezelését rendelte el csütörtökön a Zalaegerszegi Törvényszék annak a 61 éves férfinek, aki tavaly ősszel Keszthelyen baltával és késsel akarta megölni 14 éves unokáját.
Kényszergyógykezelésre utalták az unokáját megölni próbáló férfit

Az emberölés kísérlete miatt bíróság elé állított férfi volt feleségével és közös unokájukkal élt egy házban. A 14 éves fiú a szobájában számítógépezett, amikor a nagyapja egy nejlonzacskóba csavart késsel és egy kisbaltával a kezében rövid szóváltás után rátámadt. 
    
A baltával többször fejbe vágta a fiút, a késsel is próbálta megszúrni, de az unokának sikerült a lakáson belül elrejtőznie, majd az utcára menekülve a szomszédoktól kért segítséget. Az orvos szakértő véleménye szerint a fiú nem szenvedett közvetlen életveszélyt okozó sérülést. 
    

A bíróság előtt a vádlott nem tett vallomást, de a nyomozati iratokból felolvasott korábbi nyilatkozataiból az derült ki, téveszmésen azt állította, hogy hipnotizálták. 


    
A nagymama vallomásában beszámolt arról, hogy volt férje néha zavartan viselkedett, 10-12 éve pedig őt is megtámadta. Zavarodottsága miatt korábban már gyógykezelték, évekkel ezelőtt hivatalosan is betegnek minősítették, de gyógyszereit nem szedte és orvoshoz sem járt.
    
Az orvosi szakvélemény megállapította, hogy a vádlott téves eszmékkel jellemzett hasadásos elmezavarban szenved, így követte el a bűncselekményt is. A Zalaegerszegi Törvényszék ezért az ügyészi indítvánnyal megegyezően - a büntethetőséget kizáró ok miatt - felmentette a vádlottat az emberölés bűntettének kísérlete alól, de elrendelte a kényszergyógykezelését. Az ügyész és a vádlott is tudomásul vette a döntést, így az ítélet jogerős.

Forrás: MTI
Fotó: Salvatore Vuono/FreeDigitalPhotos.net

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja