SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Geszti Péterék felforgatták a belvárost

Családinet [cikkei] - 2014-04-25
Több százan csatlakoztak a II. Anamesa Találkozó felvonulásához.
Karneválhangulat a belvárosi utcákon! Több száz fős vidám tömeg - köztük sztárok, mozgássérült és egészséges fiatalok - pezsdítették fel a budapesti járókelők életét, hogy zenés, táncos felvonulásukkal a művészet összekovácsoló erejét hirdessék.
Geszti Péterék felforgatták a belvárost

Geszti Péter és Mosolyka, a II. Anamesa Találkozó fővédnökei is a menet élére álltak, de ott táncolt a színes forgatagban Dolhai Attila, a Class FM műsorvezetői: Kiss Orsi és Vágó Piros, Cserpes Laura és még sokan mások is.
 


A hangulat és az energia mindenkit magával ragadott a II. Anamesa Fesztivál felvonulásán. Geszti Péter tapsolt, táncolt, egy pillanatra még dobolni is beállt a fiatalok közé a belváros forgatagában.  Több mint 400 diák és művész – mozgássérültek, Down-kóros és egészséges társaik – vették nyakukba az utcákat, hogy a jó hangulatú rendezvénnyel hirdessék: a művészet kapukat nyit az emberek között. A francia, görög, tunéziai és magyar fiatalok mellett hírességek is zászlajukra tűzték az elfogadást és a toleranciát. A Class FM műsorvezetői – Vágó Piros és Kiss Orsi –, a Jóban Rosszban sorozat színészei – Legerszki Krisztina, Seres Dániel –, továbbá Nagy Adri, Cserpes Laura és L.L. Junior énekesek, valamint Dolhai Attila is örömmel csatlakoztak a színes forgataghoz.
 


„Nem tudtam megállni, hogy ne táncoljak és énekeljek együtt a fiatalokkal. Szerencsére nem is kellett visszafogni magam, hiszen épp ez volt a lényeg: hogy jól érezzük magunkat, nevessünk, az élet szépségét hirdessük. Lenyűgözött a sokszínűség, és az az öröm, szabadság, energia, ami a menetből áradt. Csodás érzés volt mindennek a részese lenni” – mesélte Dolhai Attila.

Cserpes Laurát személyes élmények is motiválták, hogy részt vegyen a felvonuláson. „Édesanyám egyik legrégebbi barátnőjének a lánya kerekes székes, de soha nem a betegsége okán gondoltunk rá, teljes életet él. A fogyatékkal élők története mindig is közel állt hozzám, de ilyen nagyszerű hangulatra nem számítottam” – mondta az énekesnő a hömpölygő tömegben.

A II. Anamesa Találkozó fővédnökei, Geszti Péter és Hozleiter Fanny (Mosolyka) a tolerancia ünnepén, a menet elejére állva együtt buliztak az egészséges és fogyatékkal élő fiatalokkal. „Sajnos Magyarországon jelenleg inkább a világtól való elfordulás, a verseny és a kíváncsiság hiánya jellemzi a közgondolkodást. Ezért is jó, hogy sor kerül egy ilyen rendezvényre” – mondta el Geszti Péter, míg Mosolyka arról beszélt, hogy a fiatalok képesek leginkább arra, hogy környezetük, akár a szüleik gondolkodásmódját is megváltoztassák. „A felvonuláson megint tapasztaltam, hogy a fiatalok sokkal hamarabb oldódnak fel a társaságomban és fogadnak el” – tette hozzá Mosolyka.
 


A különleges rendezvénynek három napon át Budapest ad otthont, a fő attrakció a belvárosi felvonulás, amely a zenés és táncos produkciókon keresztül megmutatta a nemzetközi rendezvény fő üzenetét: nem számítanak az országhatárok, a kulturális különbségek, sem pedig a bőrszín vagy az életkörülmények, mert a művészet és az alkotás öröme összeköti az egészségeseket és fogyatékkal élő embertársaikat.

A II. Anamesa Találkozó a MOM Kulturális Központban színházi előadásokkal búcsúzik Budapesttől.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
A szerkesztő ajánlja