A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Új, energiatakarékos bölcsőde nyílt Szigetszentmiklóson

Családinet - 2014-01-18
Több mint negyven kisgyermek elhelyezésére alkalmas bölcsődét építettek zömmel uniós forrásból Szigetszentmiklóson, az intézmény takarékos működtetését zöldenergiával biztosítják - tájékoztatta a fenntartó Cédrus Alapítvány az MTI-t.
Új, energiatakarékos bölcsőde nyílt Szigetszentmiklóson

Több a gyerek születik Szigetszentmiklóson, mint a bölcsődei férőhely száma

A Pest megyei városban évente több mint 400 gyermek születik, és a betelepülők között is sok a kisgyermekes család, ezért a meglévő 182 fős önkormányzati bölcsődébe nem tudnak minden jelentkezőt felvenni - indokolta az új intézmény építését az alapítvány.
       
Az új bölcsőde felvesz sajátos nevelési igényű, illetve hátrányos helyzetű gyerekeket is

A nemrég átadott Zöldfenyő bölcsődének köszönhetően 19 százalékkal nőtt a bölcsődei férőhelyek száma Szigetszentmiklóson. Az új, 3 csoportszobás intézmény 42 kisgyermeket fogadhat (20 hónapos kortól 4 éves korig), közöttük sajátos nevelési igényű, illetve hátrányos helyzetű kicsiket is.
    
Speciális szakembereket alkalmaznak

A bölcsődében 12 munkahelyet teremtettek, és speciális szakemberek - gyógypedagógus, pszichológus, gyermekgyógyász és gasztroenterológus - is segítik az ellátást.
 
Modern, energiatakarékos bölcsőde
      
A több mint 166 millió forintból készült, 90 százalékban uniós forrásból finanszírozott intézmény fűtését és hűtését hőszivattyú segíti, a melegvizet a tetőn elhelyezett napkollektorokkal állítják elő - közölte a Cédrus Alapítvány.

Forrás: MTI
Fotó:
vitalinka - 123RF.com

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja